Viljar Särekanno
Seekordne lihavõttemenüü vaatab ajas tagasi ning miksib uut ja retroklassikat. Kevadesalat on vana kooli moodi rõngakujuline, lõbusad munajänksid võluvad ära iga pisipõnni ja tervislik pasha aitab naisperel figuuri hoida.

Triibutort suitsukalaga

Kaheksale kuni kümnele

Värviline triibutort on peolaua pilgupüüdja ja maitseb kevadiselt. Tordi kaunistamisel lase inspiratsioon valla ja kutsu ka lapsed appi.

Biskviit:

  • 6 muna
  • 50 g värsket spinatit
  • 100 g valget speltajahu
  • 35 g tärklist
  • 1,5 tl küpsetuspulbrit
  • soola

Täidis:

  • u 500 g suitsukala (nt heiki)
  • 2–3 keedetud muna
  • peotäis rohelist sibulat
  • 300 g hapukoort
  • 200 g majoneesi
  • törts sinepit
  • soola, pipart
  • soovi korral tilli

Lisaks:

  • immutamiseks aedviljapuljongit
  • katteks 350 g naturaalset toorjuustu ja 50 g maitsestamata jogurtit