Lapse sündi pisarateta läbi ei tee
Poja sünd on muutnud restoraniärimees Joel Ostrati (35) pehmemaks. Kui enne oli ta seisukoht “Miks mõelda lastele – nemad ju ei maksa?”, siis nüüd ilmub tema toidukohtadesse järjest lastetoole ja mängunurki.
Eesti tippkokal ja restoraniärimehel Joel Ostratil on seljataga tegus aasta, kuhu mahub järjekordse restorani avamine ja aasta ettevõtja tiitli nominatsioon. Ta on elu jooksul avanud paarkümmend kohvikut või muud toitlustusasutust.
Joel tunnistab, et ärisaavutused polnud kaugeltki ta möödunud aasta tipphetk. “Poja sünd tekitas minus kindla peale rohkem värinaid ja emotsioone kui mis tahes uue toidukoha avamine. Lapse sündi pisarateta ikka läbi ei tee.”
18. jaanuaril esimest sünnipäeva tähistav Johan askeldab päeval kodus koos moeloojast ema Theresega (26), kes septembris Itaalia päikese all ametlikult Joeli naiseks tunnistati. Samal ajal hoiab Joel silma peal omanimelise valmistoidusarja tootmisel ja catering’il Maitseelamused. Valmistub Nõo lihameistritega grillihooajaks. On osaline mitmetes toidukohtades, näiteks Werner, Cafe Truffe, Cookbook, Meat Market, Umbroht, Kolm Tilli, Gustavi kohvikud Tallinnas ja Tartus.
Joel suudab kirka pilgu ja naeratusega vastata ligi tunni jooksul minu küsimustele ja samal ajal mitmele e-kirjale, süüa ära lõuna, lehvitada kohvikust mööduvatele tuttavatele ning võõrustada töövarju.
Mis on sind isaks saamise juures kõige rohkem üllatanud?
Isaks saamine on erinevaid tundeid esile kakkunud. Eriti sünnituse juures olek oli üliemotsionaalne. Olen hakanud mõtlema elu üle järele: nüüd ma lihtsalt ei raiu üksi ringi, vaid väike vastutustunne on tekkinud. Olen tööalaselt üsna vastutustundlik, aga nüüd mõtlen perekesksemalt. Võib-olla olen muutunud memmekamaks, mõnes mõttes pehmemaks – poiss toob minus seda poolt esile.
Varem jõudsin koju öötundidel, sest kui catering’iga oli mingi üritus, olin ise ka kohal, mässasin ja tegin. Nüüd jõuan nagu ristiinimene – kell viis õhtul.
Kas saad nüüd kiiremini vajaliku tehtud või lihtsalt kell viis võtad kätte ja astud koju?