Selle asemel et iga päev pead murda ja erinev nipsasjake sussi pista, soeta advendiaja hakul koju suurem komplekt just sinu lapsele huvi pakkuvaid asju. Näiteks loomasõbrale hulk loomakujukesi, klotsihuvilisele suur legokomplekt, mõistatuste armastajale pusle, nukufännile nukumööbel ja -riided ning käsitööhuvilisele meisterdamistarbed. Jaota komplekt osadeks ja pista igal hommikul midagi sussi sisse. See on omamoodi põnev, kui ei tea täpselt, mis lõpuks kokku tuleb. Ootusärevus kasvab ja jõuludeks on lapsel ihaldusväärne komplekt koos. Päkapikk säästab kõvasti aega, kui saab 24 päeva kingitused hankida ühe ostukorraga.

2. Päevakajalised kingitused

Näiteks kui on plaanis piparkooke küpsetada, võivad sussi sisse jõuda erilised piparkoogivormid. Kui mõtlete jõulukaarte valmistada, siis käsitööpaberid, litrid ja muud meisterdamistarbed. Kuuseehtimise päeval on sussist tore leida kuuse­ehteid ja kui laste­aias on jõulupidu tulekul, võivad ka ilusad uued sukk­püksid või lõbus lips täitsa omal kohal olla.

3. Tee ise järjejutt

Kui oled loominguline ja sulle meeldivad muinasj­utud, nakata selle pisikuga lapski. Trüki mõni vahva lugu paberile ja lõika jutt just nii suurteks lõikudeks, kui palju su laps korraga lugeda suudab. Rulli tükid kokku ja seo ilusa paelaga kokku. Igaks hommikuks poeta üks rullike sussi sisse. Selline kingivariant sobib hästi lugemist harjutavale lapsele. Kui tagant tõukab uudishimu, mis loos järgmisena juhtub, on suurem ind uusi oskusi harjutada.