Tanel: Tegelikult pole väga keeruline. Võistlushooaja ettevalmistus­perioodil oktoobrist maini on treeningud Tallinnas nagu kontori­inimestel tööpäevad. Seega saan nii Meeli kui ka Tonyga piisavalt aega veeta. Rohkem olen kodust ära, kui algab hooaeg, aga tavaliselt pole ma eemal üle kolme-nelja päeva korraga. Kevadisse treeninglaagrisse Hispaanias tuleb pere minuga ka natukeseks kaasa.

Kuidas beebi sünd sinu töiseid tegemisi mõjutanud on?

Tanel: Väga palju ei ole. Esimesed paar kuud tuli rohkem lapsega arsti juures käia ja Meelile abiks olla, aga praegu sujub kõik ladusalt. Tony on hea laps, magab rahulikult ja on rõõmsameelne.

Teil on siis vedanud…

Meeli: Tony on meil jah täielik rõõmu­pall. Lemmikkoht on tal muidugi süles. Eriti tahab ta sülest jälgida minu toimetusi, kui süüa teen, tolmuimejaga tolmu võtan või lauda koristan. Mul pole ta tassimise vastu midagi, teen seda kordamööda ühel käel. Loodetavasti jaksan veel. Ta on hoogsalt kasvanud ja kaalub juba 7–8 kilo. Tundub, et tuleb vähemalt issisuurune ja -sarnane poiss. Näiteks on Tonyl täpselt Taneli varbad!

Kirjeldage natuke oma argipäeva.

Meeli: Tony on nüüd üle viie kuu vana ja on endale üsna stabiilse päevakava tekitanud. Ärkame 7–8 ajal. Mina saan lapse “tankimise” ja mähkuvahetuse rõõmud ja meie hommikusöögitoimkonnas on issi. Kaks tundi hiljem on Tanel trenni läinud ja tita unine ning teeb 40–60minutilise power nap’i. Seni söödan ja jalutan meie ülejäänud nelja last – kääbuspinšer Miat ning tema kahe­aastasi poegi Lunat, Olümpust ja Päikest, kes on segatõugu, Yorkshire’i terjeriga. Edasi jalutame lapsega ja siis Tony tudub pikemalt, ligi kolm tundi, mil saan majapidamistöid teha. Vahepeal tegutseme koos ja õhtu poole on Tonyl taas tunnine uinak. Ööuni saabub pärast vannitamist kella 21 ajal. Öösel äratab beebi mind korra söögiks ja vahetame kähku mähkme.

Käime tihti ka vanematel ja sõpradel külas. Rutiinimuutus Tonyt väga ei häiri, ta jääb alati autos magama ja teiste laste muredega võrreldes on meil vist musterlaps. Hoiame siiani hinge kinni, et kõik jääkski nii.