Praegu on tavaline, et samal ajal, kui keegi saab neljakümnele lähenedes esimest korda emaks, saab keegi juba neljandat korda – nagu meie ägedas kaaneperes. Samuti seegi, et lapsepuhkusel võib ema asemel olla isa. Ja mõnda last kasvatab kaks ema või isa. Kõigi muutuste juures on eluliselt oluline tegelikult ainult üks: et lapsed kasvaksid armastuses ja hoolimises, mitte vihkamises ja võitluses.

Eluliselt oluline on ainult üks: kasvada armastuses ja hoolimises.

Tähtpäeva puhul pakub meie toiduentusiastist fotograaf Hele-Mai viiel leheküljel sünnipäeva­suupisteid, mis sobivad nii viiese kui ka kahekümne­viiese sünnipäeva­laua katmiseks. Ja ka järgmistes numbrites leiad Pereköögi ajakirjakaante vahelt. Nii saad alati olla kindel, et see pole kogemata välja pudenenud; vaadata suuremaid ja ilusamaid pilte (juba Hele-Mai pildid viivad keele alla), et paremini uurida, milline mõni toit täpselt välja tulla võiks. Aga ise tee neid ikka natuke omamoodi! Sest nagu mitme koka­raamatu autor Hele-Mai ütleb, tahab ta oma retseptidega inspireerida, mitte näpuga järge pidama sundida. Täpselt sedasama soovime teha ka kõigi teiste lugudega ajakirjas.

Palusime teil ajakirjale sünnipäevaks kinkida oma emaks saamise loo. Neid tuli väga palju. Avaldame jaanuaris Kati pisipoja Oliveri uskumatult kiire sünni loo. Aitäh teile kõigile selle hinnalise ja imelise kingi eest – et usaldate jagada meiega oma elu kõige erilisemaid hetki.

Head uut aastat kõigile peredele ja kodudele!

Telli eriajakiri 9 Kuud!

.

Ajakiri 9 Kuud on sinu teejuht lapseootuse ajal. Otsime vastuseid kõikidele küsimustele, mis sul sel ajal tekivad. Kuidas ihaldatud triibud kinni püüda? Mil viisil saada üle sünnitus­hirmust? Mida issi sünnitusel teeb? Mismoodi sünnituseks valmistuda? Mis teiega sünnituse ajal haiglas toimub? Lisaks anname nõu, mida tasuks beebi tulekuks varuda juba enne tema sündi. Muidugi ka palju teisi teemasid!

Ajakirja saad ette tellida 8. veebruarini lehel perejakodu.ee/9kuud.

Tasuta ajakiri

Kui oled saanud viimase aasta jooksul lapsevanemaks, saad Pere ja Kodu üheks kuuks endale tasuta koju tellida: perejakodu.ee/proovitellimus.