Chicago on Illinoisi osariigi suurim linn. “Siin on neli aastaaega, aga ilmad on Eesti omadest veidi paremad. Suvi on pikem ja mõnusalt soe, sügisel on imeilusad kirjud lehed. Talv on lühem, kuid lumine. Kevadel on kõikjal õitelõhn ja kirjud liblikad,” vuristab Pille oma kodukandi kiituseks.

Palmid pole mulle!


USAsse sattus Pille 22 aastat tagasi, kui läks Illinoisi osariiki aastaks tööle lapsehoidjana, et inglise keel suhu saada. Kui aasta oli möödas, ei tahtnud pere aga lastelembesest neiust loobuda. Nad meelitasid teda enda juurde edasi jääma ja Pille jäigi. Lapse­hoidmise kõrvalt läks ta õppima, omandades nii ärialase kui ka algklassiõpetaja hariduse. Lisaks jõudis ta armuda, juba 23aastaselt abielluda, sünnitada tütar ­Kaleigh’ (12) ja poeg Conori (9).

Laste sünni järel läksid nad mehe utsitamisel mõneks ajaks elama Floridasse, kuid see polnud Pille jaoks. “Palmipuud ja pidev kuumus – need ei sobinud mulle!” naerab kevadist tärkamist jumaldav naine. Nii naasidki nad Chicago kanti, kus Pille asus tööle Lake Parki koolis. Seal töötab ta õpetajana siiani, juba 14 aastat.

Paraku viisid Pille ja tema abikaasa teed seitse aastat tagasi lahku. “Abi­ellusime väga noorelt ja kui mina sain meie suhte jooksul täiskasvanuks, siis tema jäi poisikeseks edasi,” tõdeb Pille, kes pärast abielu lõppu oli kuus aastat üksikema. Ta pühendus lastele ja tööle, võttes lisaks õpetajaametile enda õlule ka Chicagos Eesti Maja juures tegutseva eesti kooli juhtimise.

Aeg-ajalt kohtus ta mõne kavalerikandidaadiga, kuid keerulisest suhtest tulnuna polnud tal lihtne mehi usaldada. Mullu suvel ühes kohtinguportaalis trehvas ta aga Timi. “Panime kohe algul paika, et ei lase suhtel tõsiseks minna enne, kui oleme koos läbi elanud neli aasta­aega,” naerab Pille. Nüüdseks on Pille ja Tim aastaringi kenasti koos üle elanud ning juuli lõpus võib neid kohata Eestis. Enne seda kolivad nad aga uude, ühisesse koju.

Kuue lapsega kärgpere


Ühist kodu leida polnudki nii lihtne. Mõlemad tahtsid jääda elama Chicago kanti sõbralikku naabruskonda ja korralike koolide ligidusse. Lõpuks leidsid nad imeilusa aiaga maja oma seniste kodude vahele.

Kaleigh’l ja Conoril tuleb vahetada kooli, kuid Pille ja Timi töökohad jäävad samaks. Tim on arendus­direktor firmas, mis müüb aparatuuri loomakliinikutele. Pille jätkab Lake Parki koolis, kuid 50 õpilasega Chicago eesti kooli juhtimisest peab pausi. “See kool jääb mulle ikka väga armsaks, kuid õpetada viis päeva tavakoolis ja üle nädala pühapäeviti eesti koolis on liiga suur koormus. Eriti nüüd, kui rajan uut kodu.”