Need on vaid mõned näited sellest, mida Eesti lapsed kurdavad.

· Pisarad lihtsalt ei lõpeta voolamist. Tunnen, et olen sisemiselt nii katki juba pikemat aega, aga ei tunnista seda omale. Olen muidu 16 ja üsna tagasihoidlik, sest olen enda suhtes väga ebakindel. Tunnen vist, et vajan isegi psühholoogilist abi, aga ei julge sellest emaga rääkida, sest ema ei näe seda ega tea, mis tegelikult mu sees ja ümber toimub.

· Üks tüüp kirjutab mulle messengeri ja käsib endast paljaid pilte saata. Aga ma ei taha seda teha. Ma ühe pesuga pildi juba saatsin ja nüüd ta ähvardab, et kui ma uusi paljaid pilte ei saada, siis saadab selle esimese pildi kogu mu klassile edasi. Ma tõesti ei tea, mida tegema pean, ma nii kardan. Ta ütles, et kirjutab mulle jälle kell neli ja kui ma selleks ajaks pole talle uut pilti saatnud, siis ma alles kahetsen seda. Mida ma peaks tegema, ma ei julge oma vanematele sellest rääkida.

· Tunnen viimasel ajal vaimselt end nii nõrgana ja üksikuna. Olen pidevalt nutu äärel, pisarad tahavad välja tulla, aga samas nagu ei tule... Keegi lööks justkui noaga kogu aeg südamesse – kõik on nii raske, mul on sisemiselt nii halb, see ei ole tavaline kurbus. Koolis suhtlen paljudega, aga tõelist sõpra mul nagu polegi, kuna kardan haiget saada ja endale kedagi lähedale lasta. Olen mitmeid kordi endale käe peale haiget teinud... Samas tean, et see pole lahendus. Kodus on mul kaks õde ja vanemad, kuid ma tavaliselt ei räägi neile enda asjadest, kuna ma ei soovi neid muretsema panna. Kuigi tean, et ma pole füüsiliselt üksi, siis ma tunnen end ikkagi üksi.

· Olen teile juba kirjutanud. Aga mul endiselt probleemid. Seekord on tekkinud juba selline asi, et ma kardan süüa, sest kardan, et lükkan jälle näpud kurku, ja see on jälle kõik see hirm ja ma ei oska midagi teha. Kuigi tean, et sööma peab...

· Mida teha, kui isa üritab ennast ära tappa? Ma olen teda juba ühe korra leidnud, kui ta sõi tablette.

· Mul on mure. Olen õnnetu. Ema ja isa lähevad vist lahku.

· Kas ma saan sind usaldada? Ei räägi sa kellelegi? Ega saada mind Raja tänavale? Ma lõikusin ja emme sai teada. Kõik tundus nii pask.

· Kas anaalseksi tulemusena saab rasedaks jääda?

· Olen ühte tüdrukusse nii väga armunud ja ma ei tea enam, mida teha. Mõtted on kogu aeg temal ja õppimine hakkab alla minema.