Viimastel aastatel on popp uisutada rabajärvedel. Olen minagi selle toreduse järele proovinud... uhhhh, tõesti imeline! Kas siis täiesti tavaliste uiskudega või metsa­uiskudega, mõlemad sobivad. Lihtsalt tuleb ilmaolusid peale passida. Raba on lage, tuul keerutab lume minema, järved on mõnusalt siledad. Facebookist leiab ka korraldatud uisumatku, neidki julgen soovitada. Nii et uisud kotti, lapsed sappa ja rappa!

Hele-Mai

Ütle uuel aastal lastele jah

Lapsed soovivad ennast ja maailma avastades katsetada palju sellist, millele vanemad esimese hooga EI ütlevad. Mina soovitan neile vahel hoopis JAH öelda. “Emme, vaatame kahekesi õudukat?” – “Jah, muidugi!” Ja ongi meil nüüd noorima tütre Mirelliga (13) kollifilmi­vaatamise õhtud. Piilume diivanil üksteise kaisus istudes pleedi tagant koledamaid kaadreid ja hoiame käest. Käisime isegi grimmikunstniku juures haavade ja armide tegemist õppimas.

Keskmisele tütrele Irisele (15) ütlesin JAH, kui ta teatas, et soovib oma tumedad kiharad heleroosaks värvida. Nüüd on meil iga kuu kodus juuksurisalong, kus tema paksudesse juustesse kas suhkruvatiroosat, õrna lavendli­lillat või pehmet virsikutooni lisame.

Eve