Kui seni sai Tallinnas T1 Malli kaubanduskeskuses Super Sky­parkis batuutidel hüpata ja hiiglaslikus ronimislinnakus turnida, siis nüüd on seal avatud ka käed-külge-teaduskeskus SkyLab. Mängi jääkeeglit, jaluta keerlevas tunnelis, võistle kelgukoerte juhtimises, lennuta labürindis salli, klõpsi valgusefektidega pilte, vaata, kui kõvasti kisada jaksad, turni punkte jahtides mööda kaljuseina või proovi meeleolukuplit – lõbu jagub nii lastele kui ka täis­kasvanutele. Täpsem info superskypark.ee.

Kas see on ikka reaalsus?

NUKU teatris taasesietendus jaanuaris H. G. Wellsi lühijutu põhjal valminud ja mustkunstitrikkidega pikitud nukulavastus “Võlupood”. Ühel päeval Londonis jalutades satuvad väike tüdruk ja tema isa Võlupoe ukse taha. Tirtsu pealekäimisel astuvad nad sisse – ja iga minutiga lähevad asjad järjest kummalisemaks. Letid, poeriiulid ja peeglid näivad ruumis ringi liikuvat ja kõigest kõige salapärasem on poepidaja ise. Tüki lavastas Sandra Lange ja seda sobib, hoolimata emakeelest, vaadata kõigil, kel viis eluaastat täis.

Kunstiga kiusu vastu

Uus haridusprogramm “Kunstiga kiusamise vastu” kutsub lasteaiarühmi ja algklasse Kadrioru ja Tartu kunstimuuseumi arutlema, kuidas lugupidavalt ja sõbralikult käituda. Muuseumitunnis kehastuvad lapsed kiusuvastasteks ekspertideks, kes analüüsivad olukordi ja annavad maalitegelastele nõu. Lisainfo KiVa programmi kohta kiusamisvaba.ee/kiva-programm.

Sõbrapäeva eel suu magusaks

Kui teie peres on maiasmokad koos, tasub teada, et Tallinnas Kultuurikatlas toimub 10. veebruaril esimest korda Magusafestival. Kella kümnest kuueni kestval üritusel saab degusteerida Eesti ja välismaiseid maiustusi, osaleda konkurssidel ja mängudes ning nautida Eesti muusikute etteasteid. Vaata ka magusafestival.ee.

Enneaegsete palatid said värske jume

Jaanuaris avati Tallinna Lastehaiglas vastsündinute osakonna viis renoveeritud intensiivravi perepalatit. Uuendatud palatites on kõik tingimused, et ema ja isa saaksid oma enneaegse beebiga tema kasvamise ja kosumise ajal ööpäev ringi koos olla. Igas palatis on lapse voodikoht koos vajaliku meditsiiniaparatuuriga, magamisase emale ja lisavoodi isale, kängurutool nahk-naha-kontakti jaoks, duširuum ja WC. Tsentraalseire tagab vastsündinu pideva jälgimise arstide-õdede poolt.

Pesamunaga beebiklubisse!

GOSPA ootab 4.–6. veebruaril jälle Saaremaale beebiklubisse. Seekord annavad nõu lastekeskuse Babysport füsioterapeudid Eve Krüger ja Urmi Kukk. Igale titale on individuaalne konsultatsioon, samuti saab käia ujumistrennides ja emme-beebi treeningul. Pakett sisaldab kaheöist majutust, trenne, konsultatsiooni ja üht beebi­massaaži, hind algab 92 eurost.