Elukutselise sõjaväelase, Ohios sündinud Anthonyga kohtus Jane neli aastat tagasi Tinderis, kui too varakevadel Eestisse lähetusse tuli, et NATO sõduritele lennukite tehnohooldust õpetada. Anthony töötab USA õhujõududes ning ta lähetus kestis kolm kuud. Kuu aega lobisesid nad neti teel. Kui viimaks kohting toimus, pani see kõik paika! Jane õhkab, kuidas Anthony pruunid silmad teda võlusid, mees omakorda imetles naise väärikust ja enesekindlust.

Kõik ilus pidi aga peagi lõppema, sest Anthonyl tuli naasta Itaaliasse, kus ta tollal töötas. Nad otsustasid, et Jane lendab talle varsti külla, et reisida Firenzesse. Reisil selgus, et mõlema kõhutunne oli õige – koos oli kerge ja mõnus. Kui Jane hakkas Eestisse tagasisõiduks sättima, tuli jutuks ka tulevik. Anthony tegi ettepaneku, et tema tulevane võiks ehk Itaaliasse kolida, millele Jane kõhklemata vastas: “Jah, ma tulen!” Ta lõpetas Eestis pooleliolevad tööd, jagas varanatukese laiali, võttis seljakoti selga, kohvri näppu ja asus teele. Aasta hiljem sündis Itaalias Robin (3), keda mõlemad väga ootasid.

Milline mees!


Loova ja filosoofilise Jane kõrval on Anthony üsna sirgjooneline. Talle sobib sõjaväeline kord ja ta võtab elu, nagu see on, asjade üle liialt arutlemata. Juhtub ka, et Anthony küsib kaaslase mõttemõlgutuse peale: “Mida see pikk arutlus sulle nüüd andis?”, nii et naine prantsatab kõrgustest maa peale. Jane seletab, et mees pole siiski tüüpiline ameeriklane. Tal on lai silmaring, teda huvitavad filmid ja muusika ning ta armastab maailma avastada. “Itaalias tutvustas ta mulle muuseume ja mina mõtlesin vaimustusega: milline mees käib muuseumides?!”

Anthony lisab, et tema kihk maa­ilma avastada kasvas välja nägemisest, kuidas inimesed USAs terve elu ühe koha peal elades ei koge mitte midagi. “Mina selline olla ei tahtnud. Armastan ajaloolisi paiku ja kunsti, mis on jäädvustanud meie ajaloo.”