Külm temperatuur muudab kartulitärklise suhkruks. Seetõttu on külmikus olnud kartulid pisut magusa maitsega. Kartulid säilivad kõige paremini ruumis, kus on 7-8 kraadi. Seetõttu on kõige mõistlikum panna kartulid paberkotti ja asetada need keldrisse või sahvrisse, kus on jahe, kuid mitte nii külm nagu külmkapis. Ära hoia kartuleid ka päikese käes, sest päikesevalgusega kuhjub klorofüll ja kartulid muutuvad rohkekaks ning pisut mõrkjaks.

Sibulad

Kui soovid, et sibulad püsiksid värsketena, peaksid neid hoidma kohas, kus on hea õhuringlus. Pane sibulad aukudega paberkotti ja aseta need sahvrisse. Ära hoia sibulaid kartulite lähedal, sest sibulad eraldavad gaasi ja niiskust, mis paneb kartulid kiiresti riknema. Lahti lõigatud ja viilutatud sibulat peaksid hoiustama külmkapis.

Arbuus

Külmikus väheneb arbuusis sisalduvate antioksüdantide arv poole võrra, kuid toatemperatuuril olles antioksüdantide arv pigem suureneb. Niisiis kui soovid arbuusist kasu saada, on mõistlikum hoida seda toatemperatuuril. Kui arbuus on aga juba lahti lõigatud, siis on mõistlik alles jäänud viile hoida külmikus.

Basiilik

Kui basiilik on madalamal temperatuuril kui neli kraadi, siis muutub see kiiresti mustjaks. Mõistlikum on basiilikut hoida köögikapil varjulises kohas. Aseta see vaasi, milles on pisut vett ja pane lehtedele kile, et see saaks piisavalt õhku ja ümbritsev keskkond püsiks niiske.

Tomatid

Kui soovid, et tomatitel oleks hea maitse, siis ära pane neid külmikusse.

Kohv

Külmikus olev niiskus rikub kohvioad ära, mis tähendab, et nendest tehtud kohv ei maitse värske ja heana. Lisaks muutub külmikus olev temperatuur, kui avad ukse. See tekitab omakorda kondenseerumise, mis tekitab niiskust. Kohvi võiksid hoida sahvris mõnes vaakumpurgis.

Küüslauk

Küüslauk säilib kõige paremini umbes 18 kraadi juures. Küüslauk võiks olla anumas, mis laseb niiskuse ja õhu ligi.

Allikas: rd.com