1. Vali sobiva suurusega koolikott
Kindlasti tuleks valikul lähtuda lapse pikkusest. Suurem kott mahutab rohkem asju, kuid on raskem. Koolilaps ei peaks kandma täiskasvanu suurusele disainitud seljakotti, vaid see peaks istuma abaluude ja vöökoha vahel. Koti sobivuses on kõige parem veenduda seda selga proovides, lisades sinna sisse mõned isiklikud esemed.

2. Mugavus enne välimust
„Mugavust kandmisel näitab hingav seljaosa ja laiad polsterdatud rihmad, mis ühtlasi toetavad õlgu,” tõi Runnel välja. Eriti hea oleks, kui ka kõhu pealt saaks koolikotti rihmaga fikseerida. Mugava kotiga väldid ebamugavusest tingitud valesti kandmist, mis võib põhjustada seljavalusid. Runnel lisas, et kui valida kohe kvaliteetne toote, ei pea muretsema, et järgmisel aastal on juba uut vaja.

3. Funktsionaalsus
Runnel soovitas valikul lähtuda sellest, et kott peaks mahutama ära kogu päevaks vajaliku ning seal võiks olla piisavalt erineva suurusega sahtleid ja vaheseinu, mis aitaks raskust ühtlasemalt jaotada ning asju mugavalt eraldada. „Näiteks kui vajad koolis arvutit, siis tasub valida seljakott, kus on olemas eraldi tasku sülearvuti jaoks. Raskemad asjad tasub paigutada seljale lähemale. Et sinu asjad püsiksid kuivana ka vihma korral, siis jälgi, et sinu uus kott oleks vetthülgavast materjalist,” lisas Runnel.

4. Isikupärasta lapse koolikott
„Lapsevanemana soovid kindlasti osta toodet, mida laps kasutaks aasta ringi. Seetõttu tasub uurida ka lapse enda eelistusi, milline kott talle meeldiks. Lõpuks, kui sobiv trendika värvikombinatsiooni või silmapaistva mustriga – kuid samas kvaliteetne – seljakott on leitud, lisa sinna isikupära loovaid võtmehoidjaid ja ripatseid, mis lapsele meeldivad,” sõnas Runnel. Hea mõte on lisada mõni helkiv pael, et muuta lapse kodutee ohutumaks ka pimedamal ajal.

Laia valiku seljakotte sellistelt brändidelt nagu Nike, Adidas, Vans, Puma, DC, Columbia ja Icepeak leiad nii Rocca al Mare kui ka Kristiine keskuse Rademari kauplustest. Kõik vajaliku kooli minejale leiad Rocca al Mare või Kristiine keskuse koolikampaania Nutikalt Kooli pakkumiste seast.

Jaga
Kommentaarid