01.08.2019, 08:00
Tervislikud ampsud maiasmokkadele
Kuidas maiustada nii, et veresuhkur ei ralliks nagu Ameerika mägedel – ja sellega koos põnni tujud! – ning magustoiduski leiduks häid ja vajalikke toitaineid?
FOTO:
Toorkakaotrühvlid kookose ja kaeraga
24 tükki
Need šokolaadikommid viivad keele alla! Suhkrut asendavad datlid, kaerahelbed annavad kiudaineid ja toorkakao hulganisti organismile vajalikke mineraalaineid.
- 100 g täisterakaerahelbeid
- 200 g mahlaseid ja pehmeid datleid
- 2 sl toorkakaod
- 1 sl kookosrasva
- 40 g kookoshelbeid
- 1 sl päevalilleseemnevõid
Pane kaerahelbed köögikombaini ja purusta peeneks. Pese datlid ja eemalda kivid. Lisa köögikombaini datlid, toorkakao, kookosrasv ja päevalilleseemnevõi ning pool kookoshelveste kogusest (teist poolt läheb vaja pallide katmiseks). Purusta, kuni moodustub ühtlane segu – kui vaja, peata masin vahepeal, vajuta segu lusikaga alla ja purusta edasi.