2. Osta kuhjaga
Mähkmed, niisked salvrätid, kreemid… Sa vajad neid tükk aega ja sagedasti, nii et ära kuluta raha minipakikeste peale, mis kestavad maksimaalselt nädala.

3. Mine poodi koos kogenud emaga
Beebikaupade rohkus võib sul esialgu pea segi ajada, nii et on hea, kui sinuga on kaasas keegi, kes kõikide nende rätikeste ja lelude seas orienteeruda oskab. Ta oskab sulle soovitada rinnapumpa, vankrit, tekke ja lutte, nii et sa ei pea n-ö koba järgi ostma ja hiljem pettuma ning uute peale raha kulutama.

4. Kui vähegi võimalik, toida last rinnaga
Esiteks on see lapsele parem, teiseks on rinnapiim tasuta. Piimasegud pole sugugi odavad ja arvestades seda, kui tihti beebi süüa vajab, võid segusid ostes arvestada üpris arvestatava rahakuluga. Kui sul pole võimalik alati ise valvel olla, võid proovida rinnapumpa, et keegi teine saaks toita last sinu eest.

5. Osta neutraalseid värve
Kui su esimene laps on tütar, ära osta talle vaid roosasid riideid. Ta kasvab neist kiiresti välja ja kui talle peaks sündima kunagi väike vend, pole vennal nende riietega midagi peale hakata. Kollane, roheline, valge, beež, pruun ja hall on head valikud, samuti helesinine. Summa, mille oma järgmise lapse riiete pealt kokku hoiad on uskumatu! Selle raha eest saad siis soetada juba midagi muud vajalikku.

6. Niit ja nõel pihku!
Kui su laps kasvab oma body’st välja, nii et trukid hüppavad juba lahti, kuid varrukad ja kaelus on veel parajad, lõika sellel alumine osa ära ja õmble pluus. Ja pikkadest varrukatest võivad saada lühikesed, kui ilmad lähevad soojemaks, sest tõenäoliselt on laps nendest riietest järgmiseks hooajaks niikuinii välja kasvanud.

7. Igapäevaesemetest võivad saada mänguasjad
Potid-pannid, kulbid ja puulusikad. Lastele meeldib väga selliste asjadega mängida, nii et kalli lelu asemel võiksid hoida köögi alumises sahtlis erinevaid lapsele ohutuid köögiesemeid, mida uurides võib laps veeta pikki tunde. 

8. Ole vahetustega lapsehoidja
Kui su sõbrannal on laps, hoidke teineteise lapsi kordamööda, et mõlemad saaksid vajadusel poes, trennis või sõbrannal külas käia. Niimoodi kordamööda teeneid osutades, hoiate lapsehoidja arvelt tublisti kokku.

9. Tee ise beebitoitu
Purgist ei tule parem toit kui turult ja omaenda potist. Proovi valmistada beebitoite ise — leidub piisavalt retseptiraamatuid, mis õpetavad sind tegema maitsvaid püreesid ja putrusid, mis su lapsele kindlasti maitsevad.

10. Mõtle riidest mähkmetele...
See pole nii raske ja "räpane" kui sa arvad ning summa, mille mähkmete pealt kokku hoiad on meeletu. Pealegi ei säästa sa sellega ainult raha, vaid ka loodust.

Kallis lugeja, milliseid häid nippe sa veel soovitada oskad?

Allikas: ivillage.co.uk