Selline toime on aspiriini põletikuvastastel omadustel. Purusta kaks-kolm aspiriinitabletti ja sega sidrunimahlaga. Kanna segu vistrikule ja jäta sinna paariks minutiks, siis pese maha. Ära kasuta segu enne päikese kätte minemist.

2. Leevendab putukahammustustest tekkinud sügelust ja turset.

Purusta aspiriinitablett, sega veega ja kanna mõneks minutiks putukahammustusele.

3. Vähendab nahaplekke.

Aspiriin sisaldab rasvlahustuvat koostis- ainet, mida kasutatakse kreemides, et nahka puhastada ja heledamaks muuta. Sega seitse purustatud aspiriinitabletti kolme supilusikatäie jogurti ja ühe supilusikatäie meega. Kanna puhtale näonahale ja jäta sinna 15 minutiks. Selline näomask teeb naha säravaks ja pehmeks ning ennetab pooride ummistumist, koorides nahka kergelt ja plekke vähendades.

4. Hoiab kõõma kontrolli all.

Kõõmahelbed ei pane üksnes pead sügelema, vaid on ka ebameeldivad vaadata. Et neist vabaneda, purusta enne peapesemist kaks tabletti aspiriini ja sega oma tavalise šampooni sekka.

5. Toimib kui nahakoorija.

Suurepärane vahend, mis eemaldab näolt surnud naharakke, aitab vabaneda suurest hulgast naharasust ja muudab poorid väiksemaks. Sega purustatud tabletid veega ja jäta segu mõneks minutiks näole. Kui su näonahk on tundlik, kanna segu näole ettevaatlikult.

6. Eemaldab jalgadelt nahapaksendid.

Kuna tegemist on surnud nahaga, siis on aspiriinist selle eemaldamiseks suurt abi. Purusta seitse tabletti aspiriini, lisa pool supilusikatäit sidrunimahla ja sega kokku. Kanna segu nahapaksenditele ja kata sooja käterätikuga. Hoia kümme minutit, siis hõõru nahapaksendeid pimsskiviga.

7. Tervendab kahjustatud juukseid.

Ka juuksed võivad aspiriinist kasu lõigata. Tervete ja säravate juuste saamiseks lahusta aspiriinitablett tassitäies soojas vees ja kalla vesi juustele. Umbes 15 minuti pärast loputa see välja.

8. Võtab riietelt higijäljed.

Aspiriinist on abi ka rõivaste hooldamiseks. Kanna riietele tekkinud higilaikudele sooja vett, milles on lahustatud aspiriini, ja jäta ööseks seisma. Pärast seda pese riideid nagu tavaliselt ja naudi tulemust: higilaigud on kadunud!

9. Eemaldab vannist seebivahujäljed.

Purusta viis aspiriinitabletti ja sega vahendisse, millega tavaliselt vanni puhastad. Kata kogu puhastatav pind seguga ja eemalda mustus hõlpsasti lapiga.

10. Pikendab lõikelillede eluiga.

Pane vaasivette purustatud aspiriinitablett ja lilled püsivad palju kauem värsked. Eriti käib see rooside kohta.

Hoiatus! Enne kui hakkad aspiriini omal nahal katsetama (vt punkte 1–7), konsulteeri arstiga.

Allikas: Brightside