1. Õnnelikud paarid lülitavad telefonid lennukireźiimile ja panevad need käeulatusest eemale

Sotsiaalmeedias passimine takistab organismil oksütotsiini tootmist. See hormoon on vastutav intiimsuse ja lähedustunde tekkimise eest. Terapeudid soovitavad oma telefonid hiljemalt kell 21.00 õhtul käest panna, et sinu keha jõuaks end õhtusele rütmile ümber lülitada.

2. Õnnelikud paarid ei tegele magamistoas oma tööga

Proovi mõneks ajaks oma töömõtted tahaplaanile lükata ja lõpeta voodis meilide lugemine. Kui puhkad voods, mitte ei tööta, siis tagab see ka produktiivsema ja sisutihedama järgmise tööpäeva. Partneriga lihtsalt jutustamine mõjub lõõgastavalt ja rahustavalt. Väldi rääkimist tööst, finantsprobleemidest või teistest stressirohketest teemadest. Voodi ei tohi olla koht, mis seostub pingetega.

3. Õnnelikud paarid lähevad ühel ajal voodisse

Paljud paarid ei näe üksteist terve päeva ja neil on ka harjumus erinevatel aegadel voodisse minna. Psühholoog Curt Smith ütleb: „Õnnelikud paarid pesevad koos hambaid ja lähevad ka koos voodisse. See traditsioon on hea viis säilitamaks suhtes soojust ja intiimsust.”

4. Õnnelikel paaridel on kindel õhtune rutiin

Paika pandud õhtuse režiimi igapäevane järgimine aitab paremini magada. Järgides kindlat rütmi, saab su aju harjumuspäraseid tegevusi tehes signaali, et kavatsed varsti magama minna — sa muutud iseenesest uniseks! Koos partneriga ühise rütmi järgi õhtul koos tegutseda on tore ja ühiselt tegutsemine muudab teid ka lähedasemaks.

5. Õnnelikud paarid ajavad omavahel juttu

Ole oma partneri suhtes tähelepanelik. Sa ei pea alati oma kaaslasele isegi nõu andma, kui ta sulle oma probleemidest räägib. Tihti piisab sellest, et näitad üles hoolimist ja annad mõista, et oled alati olemas ja valmis teise poole ära kuulama.

Psühholoog Ryan Howes soovitab igal õhtul võtta ka paar minutit, et oma kaaslasele häid mõtteid ja emotsioone jagada. Räägi, mis su päevas hästi läks, mida sa oma kaaslases hindad ja mille üle sa tänulik oled. Pärast selliseid tegevusi oled tänulikum, lõdvestunum ja magad paremini.

6. Õnnelikud paarid ei vaidle voodis

Voodis ei tasu kunagi päeval või õhtul esile kerkinud konflikte lahendada või uuesti meelde tuletada. Negatiivsete mõtetega on raske magama jääda ja järgmisel hommikul on samuti halb tuju tagatud. Parem on enne leppida ja siis magama jääda. Seks ongi ehk ainuke viis, kuidas voodis võib tülidele punkti panna.

7. Õnnelike paaride magamistuba on lastevaba

Psühholoog Michael Viner-Davis arvab, et laps peaks koos oma vanematega magama ainult siis, kui tal on olnud õudusunenägu. Magamistuba peaks tema väitel olema privaatne ruum, mida on vaja suhtele selleks, et hoida elus intiimsust. Eesti paarid, kellel on ka lapsed, magavad siiski pigem beebi või väikese lapsega ühes toas, kui mitte lausa lapse kaisus ja lapse vaimsele tervisele peetakse seda pigem kasulikuks. Oma toas magavad lapsed siis, kui nad on juba suuremad.

Foto: Unsplash

8. Õnnelikud paarid ei jaga voodit loomadega

Kansase Ülikoolis läbiviidud uuringud ütlevad, et 63% inimestest, kes magavad koos loomadega ei saa piisavalt und. Loomad ärkavad öösel korduvalt üles ja segavad inimese unetsüklit.

Foto: Unsplash

9. Enne magama jäämist õnnelikud paarid ei suitseta ega tarbi alkoholi

Paljudele paaridele meeldib õhtuti romantilise atmosfääri loomiseks nautida pokaalitäit veini. Ometigi, keha mis peab tegelema alkoholi seedimisega, kaotab märkimisväärse osa vajalikust unest. Enne magama jäämist tarbitud alkohol muudab hommikuse sinu väsinumaks, vähendab su keskendumisvõimet ja muudab su pirtsakaks. Alkohol põhjustab ka norskamist. Nikotiin suitsudes on aga paljude puhul vastutav unetuse eest.

Kui sinu kaaslasel on kombeks pärast drinki norsata, siis vaata SIIA!

10. Õnnelikud paarid teevad üksteisele massaaži

Rahvusvahelise ettevõtte National Foundation of Sleep teadlased on veendunud et ainuüksi kerge ja lühike massaaž õhtuti parandab unekvaliteeti, vähendab ärevust ja muudab sind partneriga lähedasemaks.

11. Õnnelikud paarid magavad kaisus

Ära unusta oma kaaslast enne magama jäämist suudelda ja kallistada. See on väga rahustav ja toob esile positiivseid emotsioone. Psühholoogid on kindlad, et inimesed kes kallistades magama jäävad on tervetes suhetes.

Foto: Unsplash

Boonuseks

Kui vaevled unetuse käes, siis on mõned nipid, mis sind aidata võivad:

· Ära joo kohvi pärast lõunat.

· Ärka varem.

· Ära söö paar tundi enne magama jäämist.

· Kalli ja ilusa voodipesu ostmine ja selles magamine aitab samuti paremini magada.

· Ära tee nädalavahetustel lõunauinakuid.

· Hoia oma magamistuba tehnikast vaba.

· Tuuluta õhtuti oma magamistuba.

· Käi õhtuti kuumas vannis.

· Ära joo õhtul liiga palju vett.