Kui teed ise universaalse puhastusvahendi, hoiad kokku raha ja saad ühe vahendiga puhastada paljusid erinevaid pindu. Näiteks köögi tööpindu, kapiuksi, külmiku sisemust. Selleks pane kaussi 4 teelusikat soodat ja lisa pisut vett, kanna see puhastussvammile ja pühi oma probleemsed plekid ära.

Universaalne puhastusvedelik

See on erakordselt lihtne. Pane spreypudelisse vett ja pisut nõudepesuvahendit. Enamus köögis tekkivatest plekkidest on toidupritsmed, seda nii pliidi ümber, kui tööpindadel. Pihusta segu kapiustele ja tööpinnale, puhasta svammiga ja kuivata mikrofiibrist lapiga.

Seinad puhtaks. Kui sinu mudilaste kunstitöö on tekkinud värskelt värvitud toaseinale, siis sooda aitab.

Mööbli ja koera pesa puhastamine. Seekord pane soodaveesegu pihustiga pudelisse, pihusta seda pehmele mööblile ja koera pesasse, lase 15 minutit seista ja puhasta tolmuimejaga. Eemladab pealmise mustuse ja ebameeldiva lõhna.

Puhasta nõud toidujääkidest. Soodast tehtud pastaga võid hõõruda puhtaks pajad (kasutada ei tohi siis, kui on teflonpõhjaga või alumiiniumnõud). Sama pasta sobib ka grillahju või grilli puhastamiseks. Samuti võib potipõhja kõrbenud toidu eemaldamiseks potis mõnda aega sooda ja vee segu keeta.


Muuda oma spordijalatsid lõhnavabaks. Puista oma tennistesse või tossudesse pisut soodat, las seal olla, kuni oma jalatseid järgmine kord kasutad ja raputa see lihtsalt välja. Jalatsid on taas värsked.

Kraanikausi ummistuse ennetamine. Seda tasub teha ummistuse ennetamiseks, aga aitab ka ka siis, kui vesi juba alla ei lähe. Kui vesi ei lähe alla, siis tõsta see lihtsalt kausiga ämbrisse ja asu tööle, Kui vesi on siiski alla nirisenud, kuid kranikauss umbes, siis tee nii: puista äravoolu juurde soodat, lükka see torusse, seejärel kalla sinna tops äädikat. Oota viis minutit ja vaata, kui vahvalt vahutab. Siis kalla peale kann kuuma vett ja kraanikauss peaks taas toimima.

Keedunõud puhtaks. Sooda ja äädika lahusega võib läbi lasta nii veekeedukannust kui kohvikannust. Veekeedukann läheb katlakivist tavaliselt puhtaks juba esimesel korral. Seejärel lase kannudel paar korda läbi keeta ka puhast vett.

Valged tennised jäägu valgeks

Kui valged tennised on määrdunud, siis kata nad sooda ja vee seguga, jäta päikese kätte kuivama ja seejärel pühi lihtsalt sooda maha.

Et lõikelaud saaks puhtaks

Lõikelaua puhastamiseks võta poolik sidrun ja hõõru sellega määrdunud pinda — et tulemust veelgi paremaks saada, puista lõikelauale enne soodat ja hõõru see sidruniga laiali, loputa ja ongi valmis.

Sooda sobib nii pesumasinasse kui nõudepesumasinasse. Kui lisad soodat pesupulbrile, siis muutub pesu pehmeks, kui nõudepesimasina sahtlisse, siis on nõud säravamad.