Luba loodusel oma stressi leevendada!

Kui sul tekib soov minna linnamürast eemale, tasub sammud seada Eesti parkide ja matkaradade poole, kus saad mõtted lendu lasta ja loodushääli nautida. Eestis on maailmas ju kolmandal kohal soode ja rabade rohkuse poolest! Mitmetes rabades on rajatud mitme kilomeetri pikkused laudteest matkarajad ning on püstitatud ka vaatetornid, kust avaneb kaunis vaade ümbrusele. Rabas jalutades pööra tähelepanu ka seal kasvavatele taimedele: just sügisel leidub sealset ilu rohkelt!

  • Kakerdaja raba on üks suuremaid Kõrvemaal ning matka saad seal 8 km pikkusel loodusrajal. Kevadel ja sügisel peatub raba laugastikul tuhandeid veelinde.
  • Jalutades Tolkuse rabas, jääb rabaraja äärde 18 m kõrgune vaatetorn, mille tipust näed ümbritsevat loodust ja Pärnu lahte.
  • Viru raba 3,5 km pikkusel rajal leidub Lahemaale omast metsa- ja rabamaastikku. Läbi raba kulgeb laudtee, mille keskel on vaatetorn.
  • Meenikunno soo on looduskaunis koht Põlvamaal, kus on arvukalt sootaimi ja turbasamblaid. Matkamiseks on rajatud 5,8 km pikkune matkarada.

Mine õue ja liigu!

Arvukalt aktiivse puhkuse võimalusi pakuvad tervisespordikeskused. Tegevust leiab iga seikleja - valida saad näiteks orienteerumise, paadimatkade ja mitmete spordivahendite laenutamise vahel. Ekstreemsust ja adrenaliini pakuvad kõrgseiklusrajad ja pikad köislaskumised kauni looduse keskel.

Põhja-Eestis:

Lõuna-Eestis:

Lääne-Eestis:

Lõõgastava spaaga suveigatsust ravima!

Olenemata aastaajast on veekeskuse külastamine kogu perele üks lõbus ja tervislik viis päeva veetmiseks. Veekeskused pakuvad tegutsemislusti igale vanusele. Lisaks uuri võimalusi nautida saunamõnusid, lõõgastavat massaaži või mõnda muud hellitavat hoolitsust.

Põhja-Eestis:

  • Aqva Hotel & Spa asub Rakveres, Tallinnast 100 kilomeetrit ida suunas, kus lisaks eksklusiivsele vee- ja saunakeskusele on ka luksuslik hotell ja restoran.
  • Tallinnas asuv põnev öko-spaa Harmoonikum pakub unelmate kogemust luksuse ja looduse harmooniast.
  • Atlantis H2O Aquapark on Eesti unikaalseim vee ja looduse avastuskeskus, kust leiad veeteaduse algtõed, oskuse loodusega kooskõlas elada ja teadmisi meresügavikest. SPA18+ on mõeldud ainult täiskasvanutele.

Lääne-Eestis:

Lõuna-Eestis:

  • Tartus soovitame külastada vast valminud V Spad. Kompleks koosneb hotellist, spaast ja konverentsikeskusest.
  • Energia Talu on looduslähedane puhke-, seminari-, sauna- ja majutuskoht, kus kõik sinu meeled kogevad positiivset energiat, rahulolu ja lõõgastust.

Aeg teadmisi omandada!

Sügis ja kooli algus ei tähenda, et aeg värskendada oma teadmisi kehtiks ainult lastele. Põnevaid õppimisvõimalusi leiab nii muuseumidest kui ka lõbusas võtmes vabaajakeskustest.

Lõuna-Eestis:

  • AHHAA on teaduskeskus Tartus, kus saab teha katseid nii füüsikast kui ka keemiast ning õppida „käed-külge" meetodil kõike ise proovides.
  • Eesti Rahva Muuseum annab põhjaliku ülevaate eesti ja teistele soome-ugri kultuuride arengust ajaloost tänapäevani.

Põhja-Eestis:

  • Energia Avastuskeskus Tallinnas on ainulaadne elektri ja energia teemaline pere teaduskeskus, kus saab tutvuda 103-aastast elektrijaamaga, reisida kaugetele planeetidele ja õppida avastuste kohta kosmoses.
  • KUMU on Eesti Kunstimuuseumi peahoone ning suurim ja esinduslikem näitusepaik Eestis.

Kindlasti tasub meelt lahutada ja elamusi otsida ka kinoekraanilt, milleks hea võimaluse pakub 17. novembrist kuni 3. detsembrini Tallinnas toimuv maailma TOP 15 parima filmifestivali hulka kuuluv Pimedate Ööde Filmifestival (PÖFF).

Lase end kuninglikult kohelda!

  • Elegantne Vihula Mõis pakub täiuslikku puhkust linnaelu askeldustest, pakkudes luksuslikku lõõgastust öko-SPAs ja romantilist majutust erinevates ajaloolistes mõisahoonetes, igaüks oma võrratu sarmi ja omapäraga.
  • Palmse mõisa härrastemajas ootab külalisi iidne jahisaal ja rikkalik veinikelder, kus saab nautida erinevate piirkondade parimaid veine. Härrastemaja taga avaneb 1753. a jooniste põhjal rajatud regulaarpark. Palmimajas on end lisaks taimedele sisse seadnud eksootilised linnud ja kalad.
  • Sagadi mõisakompleksi muudab haruldaseks suur kõrvalhoonete arv korrastatud teede, alleede, pargi ja tiikidega. Sagadi metsakeskuses toimivad koos metsamuuseum ja mõis-muuseum, looduskool, hotell ja restoran.
  • Saka Mõis on väike ja romantiline mõisakompleks ainulaadse Ontika pankranniku serval, keset imekaunist loodust. Hotellikülastajate käsutuses on lisaks hotellimaja ja mõisahäärberi majutusele minispaa, basseiniala ja härrastemaja võlvkeldris asuv a´ la carte restoran.
  • Kõue mõisa on pooletunnise autosõidu kaugusel Tallinnast ning pakub ideaalset võimalust põgeneda linnakärast. Kõue mõisas asub 20 eriilmelise toaga butiikhotell, auhinnatud restoran Kaheksa Jalga koos veinikeldri ja sigaritoaga, raamatukogu ning privaatsaun sisebasseiniga.
  • Harjumaal, Tallinnast 50 km kaugusel asub metsade ja põldude vahel imeline koht - Padise. See on looduskaunis maakoht oma ürgse linnusemäe, ajaloolise ordukloostri ja tänaseks peaaegu täielikult renoveeritud Padise mõisaga. Hoones on avatud hubane hotell 20 magamistoaga ning võrratuid maitseelamusi pakkuv a´la carte restoran. Mõis võõrustab ka mitmeid heatasemelisi kontserte, mille kohta saab täpsemat reklaami kultuurikavadest.
  • Allikas: puhkaeestis.ee