Kokku lahutati 2016. aastal Eestis 3262 abielu. Need on ametlikult registreeritud abielud, lisandub veel palju katkenud kooselusid, mille kohta pädev statistika puudub.

„Eeldamisi oli neis peredes lapsi. Niisiis peavad umbes 1200 perekonna lapsed nägema, kuidas nende elust kaugeneb üks väga armas inimene. See on valus ja lõhub hinge isegi siis, kui isa ja ema lähevad omi teid heatahtlikult ja lapsi arvestaval viisil. Ent mitte kõik täiskasvanud ei suuda laste heaolu nimel iseenda solvumisi taandada,“ sõnas Lastekaitse Liidu president Loone Ots. „Näeme vajadust perelepitusteenuse arendamises. Lapse parim ja turvalisim kasvukoht on pere, kus on isa ja ema. Noored lapsevanemad kipuvad liiga kergesti heituma ja lõikavad peresideme läbi.“

Lastekaitse Liit tõi välja ka oma ÜRO lapse õiguste konventsiooni aruandes, et pered teavad vähe oma õigustest ja kohustustest. „Pered peaks selgelt teadma, kust vajaduse korral, mis tahes abi otsida. Eriti puudutab see venekeelseid peresid. Kooli õppekavas peaks suurendama perekonda käsitlevate teemade mahtu. Siis teaks inimesed, millised õigused ja kohustused toob endaga kaasa abielu, millised on lapse ja lapsevanema õigused,“ ütles Ots.