1. Asjade tegemine „nagu tüdruk" annab vale signaali

Ära kunagi ütle oma pojale, et ta viskab palli, jookseb või räägib nagu tüdruk. Sa võid poega motiveerida viskama kaugemale või jooksma kiiremini, aga kui sa ütled talle, et kehv sooritus tähendab, et ta teeb midagi nagu tüdruk, siis see pole hea. Sa annad oma pojale märku, et tüdrukud ei ole suutelised meestega samaväärselt asjadega hakkama saama.

2. Oma arvamuse kehtestamiseks ei tohi kunagi kasutada füüsilist jõudu

Su poeg võib arvata, et mänguasjad on jagamiseks ja viimane küpsis tehakse alati pooleks, aga kui tema tüdrukust mängukaaslane seda ei mõista, siis kätega poiss talle oma seisukohta selgitada ei tohi.

Kui sellest juba noores eas aru ei saada, siis poisid võivad hakata uskuma, et füüsiline jõud või ähvardamine annab neile võimaluse naistelt küsimata ükskõik mida võtta.

3. Oskus kuulata on väga tähtis

Noored poisid peavad mõistma, et vaidlusi ei võideta domineerides või kätega vastu rinda tagudes. Poistel tuleb mõista, et vestluse eesmärk ei ole saavutada see, et just nende arvamus on ainuõige. Vaidlused ja eriarvamused on aktsepteeritavad, need arendavad meie teadvust, muudavad meid paremaks inimeseks. Juba varases eas tasub lapsele õpetada, et ka teistel inimestel võib häid ideid olla. Neid tasub kuulata ja meelde jätta, kunagi võib nendest kasu tulla. Ütle oma pojale, et poisid, kes oskavad kuulata, kasvavad ka paremateks liidriteks.

4. Mänguhoos ei tohi muutuda tähelepanematuks

Kui poisid ja tüdrukud koos mängivad, juhtub ikka, et tüdrukud ühel hetkel solvunult mänguplatsilt ära jalutavad. Põhjuseks on poisid, kes karjudes ja joostes mängust nii haaratud on, et unustavad täielikult enesekontrolli. Tüdrukuid hirmutavad poisid, kes kõvasti karjudes neile otsa võivad joosta. Poisid peavad mõistma, et nad ei ole ainsad lapsed mänguväljakul.

5. Toetav poiss ei pea ilmtingimata tüdruku probleeme ise lahendama

See nõuanne on eriti kasulik teismelistele poistele. Meestel on reeglina komme kõik oma probleemid ise lahendada ja üldiselt ei küsi nad teistelt ilma tõsise mureta ka abi. Naistele meeldib samuti oma probleemidega ise tegeleda. Samuti meeldib naistele oma probleemide üle arutleda, mis on nende jaoks juba suur osa probleemi lahendamisest. Naised räägivad oma mured minema. Poisid võiksid oma ema käest juba varakult õppida, et naise muresid ei tasu ise aktiivselt lahendama hakata, see võib naisi lausa solvata. Abi võib pakkuda, aga enamasti alles siis, kui tüdruk seda ise palub.

6. Kunagi ära kohtle tüdrukut oma sõprade ees erinevalt, kui temaga kahekesti olles

Ära kasvata hittfilmist Grease tuntud Danny Zukot. Üks filmi tuntumaid stseene oli koht, kus nähes seltskonnas olles ootamatult oma suvearmastust, muutub endine härrasmees Danny machoks ja kohtleb naist kui objekti, sest ei taha oma sõprade ees nõrgana näida. See murrab Sandy südame.

Noored poisid õpivad naistega rääkimise selgeks enne, kui nad tegelikult naistega rääkima hakkavad. Sellepärast on tähtis teada, et see, kuidas ema lubab vastassool endaga käituda, mõjutab ka poja käitumismustreid, mida ta naistega suheldes kasutama hakkab. Austusväärne mees suhtub viisakalt ja hästi kõikidesse naistesse, mitte ainult oma romantilistesse partneritesse.

7. Ükski naine pole kunagi täiuslik ja samuti pole ükski mees

Poisid kasvavad üles vaadates seiklusfilme ja mängides videomänge, kus naistegelased on enamasti oma parimas vormis ja modellivälimusega. Ühel hetkel puutub su poeg kokku pornograafiaga, mis voolib naistest samuti täiesti ebarealistliku pildi. Sinu kui vanema kohus on aidata lastel mõista päris elu.

Ükski inimene pole perfektne, meie omapärad teevad meid eriliseks ja huvitavaks.

8. Naine ei pea abielludes oma nime muutma

Meestele on oluline endast maailma jälg jätta. Lapsed, kes kannavad isa nime, on üks viis muuta mehi "surematuks". Siiski, naistelt ei saa eeldada, et nad oma nime ära peaksid muutma, eriti kui nad oma praeguse nimega rahul on. Lisaks, ajalooline taust ütleb, et traditsioon, kus naine võttis omale mehe nime, sai alguse meeste soovist näidata naist kui omandit. Päris jube traditsioon, või mis?

Allikas: huffingtonpost.com