Vango Imedemaal, privaatse künka otsas asuv eestlaste poolt loodud „Kärg" on põhuplaadist ja 100% looduslikest materjalidest ehitatud innovaatiline majake, mis saab oma energia otse päikeselt. Majake asub eraldatud kohas ja inimesi kohtab seal harva. Metsaloomi aga pidavat tihemini nägema. Majutuse hind algab 75 eurost ja ööbima mahub sinna kaks inimest.

Riverbed Inn peegelmaja ja saun jõekaldal

Veel üks eestlaste poolt loodud ja maailmakuulsust saanud imemajake ehk peegelmaja ÖÖD asub Pärnumaal, Saarde vallas. Majake on seest kolmest küljest avatud loodusele, väljast aga sulandub tänu peegelseintele loodusega kokku nagu kameeleon. Maja ümber on terrass ning terrassilt suundub sild samuti eestlaste tehtud kuulsa Iglucraft saunani. Ööbimine kahele peegelmajas maksab 125-150 eurot öö.

Suur püstkoda Jõe Puhketalu Indiaanikülas


Püstkoda ehk tipi Jõe Puhketalu Indiaanikülas Põhja-Pärnumaa vallas pakub iidsele indiaanirahvale kohast lihtsat, aga hubast elamust. Püstkotta mahub mugavalt istuma 15 inimest, magamiskohti on kuni 10-le. Ahjuga püstkoda on soe iga ilmaga. Ööbimiseks tuleb aga kaasa võtta oma magamiskott ja muu magamisvarustus. Soovi korral võimalik lisaks rentida püstkojasauna, tornsauna ja kümblustünni. Püstkoja rent 12 tunniks maksab 40€.

Fishing Village kakuami saunamajakene kahele

Erakogu

Vaid 5-minutilise autosõidu kaugusel Pärnu kesklinnast saab ööbida nagu paadis, aga merehaigeks ei jää. Sest vanast kalalaevast ehk kakuamist on saanud kaldapealne saunamajake, koos hubase ööbimisvõimalusega kahele. Majakesest viib trepp otse jõkke, et peale sauna end jahutada või siis äratuseks väike hommikusuplus teha. Üks öö saunamajakeses koos saunaga maksab kahele 149 eurot.

Staelenhofi mõisa majutus

Luksuslikumat majutust otsivad puhkajad ei pea pettuma, kui saavad broneerida endale majutuse või sündmuse Staelenhofi ehk Taali mõisas. 1852. aastal ehitatud mõisa 2018. aastal renoveeritud paremas tiivas on 8 eriilmelist ja luksuslikku majutusruumi, mis on nimetatud endiste mõisaelanike järgi ja jutustavad nende lugu. Mõis on eraomanduses ja avab uksed erilisteks sündmusteks vaid ettetellimisel.

Kosmonautika Puhkekeskus

See on midagi nõukogude nostalgia huvilistele. Otse mere kaldal asuv teenekate kosmonautide ja teadlaste suvituskoht valiti omal ajal välja selle järgi, et see oli uuringute tulemusel paik, kus paistab kõige rohkem päikest kogu NSVL läänerannikul. Seega on tõenäoliselt tegemist kõige päikeselisema paigaga Eestis. Rentimiseks on valikus nii erinevaid apartemente kui ka saunamaja, milles muide ka kosmiline ringdušš.

Jaga
Kommentaarid