Keskmisest saab suurepärane armastaja

Kui keegi otsib endale tõeliselt armastavat elukaaslast, peaks ringi vaatama just keskmiste laste hulgas. Kevin Leman, raamatu The Birth Order Book, autor, jõuab oma uuringutes isegi sellisele järeldusele, et kõige truumad partnerid on just need, kes on kasvanud peres keskmise lapsena. Kasvades võib keskmine laps selgelt vanemate ja nooremate kõrval varju jäänuna näha, millised on peresuhete kitsaskohad ja tavaliselt pingutavad nad oma pere luues kõvasti, et see oleks hästi toimiv ja õiglane kõikide liikmete suhtes.

Keskmine laps on populaarne ja tal on palju sõpru

Kui vanim laps pürgib teisi kõrvale lükates enim liidrirolli poole ja noorim tavatseb probleemide korral vanematelt moraalset toetust nõuda, siis keskmine laps samastub rohkem oma eakaaslastest sõpradega. Mõistev ja loomulik olek toovad keskmisele lapsele palju sõpradepoolset toetust.

Keskmine laps on ambitsioonikas

Statistika on selle väite tõestamisel keskmise lapse poolt. Näiteks 52 protsenti Ameerika presidentidest on olnud pere keskmised lapsed. Nii John F. Kennedy kui Abraham Lincoln on pere keskmised. Pole paha, mis! Üllatav, sest senini on arvatud, et just pere esimene laps võtab kõige tõenäolisemalt elus juhirolli. Aga ei! Vastavalt Salmon'i ja Schumann'i uuringutele, on just pere keskmised hästi motiveeritud ja piisavalt ambitsioonikad. Suurepärane koostööoskus on see, mille poolest keskmised ületavad pere esmasündinuid.

Keskmised on teistsugused - heas mõttes!

Keskmisi lapsi on kõige raskem kategoriseerida. Esmasündinu teeb oma valikud, milles ta hea on, esimesena ära ja keskmisel võib minna mõnevõrra rohkem aega, et oma rada leida. Ta ei taha olla esmasündinu koopia ja pingutab palju, et leida midagi unikaalset, milles sama häid tulemusi saavutada. Näiteks kui esmasündinu on suurepärane sportlane, võib teine laps ennast analüüsides ja oma võimeid katsetades, saada hoopis artistlikuks esinejaks või teha pigem akadeemililisi saavutusi. Ta ei soovi esimest kopeerida, kuid soovib saavutada häid või veel paremaid tulemusi mõnel muul alal.

Keskmine leiab üles kõik otseteed

See, et keskmised lapsed on suurepärased vahendajad ja läbirääkijad, ei ole küll kellelegi üllatuseks. Nad on ju selles rollis olnud kogu elu. Keskmised väärtustavad materiaalsetest hüvedest rohkem hoopis õiglust, ausust ja head läbisaamist. Nad on ka empaatilised ja mõistvad. Kõik see teeb nad ümbritsevate jaoks väärtuslikeks kaaslasteks, kellega ollakse valmis kompromissile minema.

Keskmised on mõistlikud

Peaaegu iga uuring, mis on seotud inimeste sündimisjärjekorraga näitab, et keskmisena sündinud on rahumeelsed. Esimesena sündinud lapsed kipuvad olema pigem muretsejad, sest vanemadki on neid kasvatades kõige suhtes muretsenud, kuna tegemist on esimese lapsega ja värsked vanemad alles õpivad kõike. Keskmise lapse ajal tunnevad end vanemad juba vabamalt ja ka lapsed võtavad elu sellevõrra lihtsamalt ja loomulikumalt.

Keskmised on loovad

Keskmise lapsena oled sa palju tõenäolisemalt loova lähenemisega, kui su vanemad või nooremad õed/vennad. Keskmised lapsed on enamasti huvitavate ideedega, peamiselt just sellepärast, et nad on lapsepõlves oma vanematelt vähem tähelepanu saanud. See omakorda nõuab lastelt oskust ennast tõestada, nii emotisionaalselt, kui ka füüsiliselt - üks põhjustest, miks keskmisena sündinud inimesed on tuntud enesekindlatena ja piiridest väljapoole mõtlejatena. Näiteks Bill Gates.

Keskmised oskavad oma aega oodata

Keskmised lapsed ei otsi tähelepanu - nad jätavad selle teistele lastele. Nad teavad, et ka neil tuleb lõpuks aeg särada - see õpetab neile oskust oma aega oodata. Muidugi ei tähenda see, et keskmised lapsed lihtsalt nurgas istuvad. Uuringud näitavad, et keskmised lapsed on äärmiselt ambitsioonikad, nad naudivad iga hetke oma saavutustest ja kogemustest ja on hiljem nende üle väga tänulikud.

Keskmised ei kakle

Nüüd, kus sa tead, et keskmised lapsed on kannatlikud, loovad, mõistvad ja suurepärased suhtlejad, peaksid sa teadma ka seda, et nad vihkavad ja väldivad igati konflike ja arusaamatusi. Tänu tõsiasjale, et keskmiste laste lapsepõlv on täis kõrvalejäetusest tulenevat draamat ja kannatusi, kasvavad nad enamasti üles nii, et väldivad konfliktseid ja dramaatilisi olukordi nii palju, kui vähegi võimalik. Nad oskavad konflikte ära hoida, siluda, lahendada ja uute lähenemiste avastamiseks ära kasutada. Täiskasvanutena suudavad nad igas olukorras rahulikuks jääda ja nende suurepärane enesevalitsus ja läbirääkimisoskus teevad neist imelised suhtlejad.