Fännid ei pea muretsema – "Padjaklubis" näitlemisega naine jätkab ja ajakirjanikutööd teeb ka. "Lapsed on koolitanud heaks ajaplaneerijaks," muigab ta.

Millised on need teemad, millega ta tegeleda tahab ja mis ta silmad särama panevad? "Mulle tundub, et emad vajavad tuge ja nõu ennekõike pöördelisematel hetkedel - kui beebi on väike, kui laps läheb kooli ja lasteaeda, kui lapsel saabub teismeiga. Muidugi ka siis, kui on tõsisemaid muresid, olgu need tervise-, suhtlemis- või olmeprobleemid. Vahel on raskes olukorras ka lihtsalt hea lugedes avastada, et sa pole oma muredega üksi," loodab ta, et lapsevanemad leiavad sellistes olukordades Pere ja Kodu veergudelt peegeldust ja nõu.

Ise naudib ta ajakirjandust tarbides häid persoonilugusid ja intervjuusid: "Selliseid, milles näen vastaja ehedust ja n-ö päris olekut. Loodan saada võimalusi kohtuda inimestega, kes ennast lugejale avavad."

Ratasepp on ka ise ajakirjalugeja: "Kui vanem laps oli beebi, olin suur Pere ja Kodu lugeja ja kõik numbrid said kaanest kaaneni läbi loetud. Sel ajal sai ka otsitud palju vastuseid internetifoorumitest ja -gruppidest. Noorema lapse puhul pole veel väga tekkinud vajadust kusagilt nõu otsida, kuigi kuulusin Facebooki gruppi, kus olid samal kuul sündinud titade emmed, ja see oli küll äge, kuidas igale väiksele murele või küsimusele sai kiiresti palju nõuandeid."

Milline on Katariina jaoks parim nõuanne, mis ta emana saanud on? "Minu jaoks oli väga toetav, kui üks sõbranna tutvustas mulle mõistet "piisavalt hea lapsevanem". Siis sain aru, et emasid ei saa mõõta skaalal hea-veel parem-parim. Tuleb lihtsalt olla piisavalt hea lapsevanem ja toetada oma laste kasvamist just sel viisil, kuidas sina oskad ja õigeks pead."

Jaga
Kommentaarid