1. Korraldage öökohtinguid

Me saame romantilised olla vaid siis, kui leiame oma romanssideks aega. Hoolimata sellest, et olete juba kaua koos olnud, vajate eraldi aega, et teineteist taas avastada. Lepi näiteks oma kaaslasega kokku, et aegajalt on teil öökohtingud. Usu, see meeldib talle! Kui vähegi võimalik, leidke lastele hoidja ja minge koos lausa kodust välja. Kui lapsehoidjat pole, siis leidke paar, kellega teete näiteks laupäevaõhtuti kordamööda üksteise peredes lapsehoidmisvahetusi. Sellisel juhul võidavad kõik — nii mõlema pere täiskasvanud, kes saavad endale kasvõi üle nädala romantikat lubada, kui lapsed, kes naudivad sõpradega koos mängimist.

Kui lastele hoidjat ei leidu, siis saab romantikaõhtu ka kodus korraldada. Võib ju koos lastega alustuseks mõnusa õhtusöögi teha ja üheskoos perefilmi vaadata ning siis, kui lapsed magavad… Parim on lastega juba õhtul kokkulepe teha, et laupäevahommikul magavad vanemad pärast öökohtingut kauem ja lapsed ei tule vanemate tuppa enne lõunat. Kui lapsed on liiga väikesed, et neil ise ärgata ja süüa lasta, siis on vanemate kohtinguaeg laste uneajal, kuid ära jätta seda ei tohiks. Isegi kui tundub, et olete selleks liiga väsinud.

2. Jaotage pereaega mõistlikult

Kui peres on kaks-kolm last ja kõigil on mitu koolivälist tegevust, siis suur osa vanemate igapäevaajast kulub laste ringidesse ja ja sealt tagasi sõidutamisele. Või kui lastel õnnestubki ise trennides käia, siis jõuavad nad argiõhtutel koju samal ajal kui vanemadki. Õhtuks on nii lapsed kui vanemad surmani väsinud, kuid paari uneeelse tunni jooksul tuleb veel õppida, süüa, järgmise päeva asjad valmis panna ja siis voodisse kukkuda. Pole mõtet nii palju rabeleda. Peresuhted on paremad, kui peresuheteks aega jätta. Organiseerige laste trennid kodule lähemale, jätke lastele ka jõudeaega, siis on kodused õhtud rahulikumad, ka igapäevased majapidamistoimetused tuleks jagada õiglaselt, sest kui keegi on liigselt koormatud, tekitab see ebaõiglusest tulenevaid pingeid ning mingit nädalavahetuse romantikat ei maksa sellisel juhul küll oodata.

3. Ühine hobi liidab

See võib olla ükskõik mis, peaasi, et te mõlemad seda naudite. Kas teile meeldib tantsida? Koos jooksmas käia, ühised jalgrattasõidud või suustamine? Oluline on see, et kahekesi midagi tehes tunnetate teineteist partnerite ning mehe ja naisena aga mitte üksnes lapsevanematena! Teil on omavahel siis ka muid jututeemased peale laste kasvatamise.

4. Voodi olgu teineteise nautimiseks

Juba tund enne magamaminekut võiks arvuti välja lülitada ja ennast intiimseks kahekesiolekuks sisse lülitada . Lobisege, masseerige teineteist, lamage lihtsalt teineteist silitades kaisus või seksige, aga olgu see aeg teineteise päralt. Kui üks vahib voodis telekat kuni magamajäämiseni ja teine istub sealsamas kõrval arvutis, siis mis lähedusest siin veel rääkida.

5. Tee kohtinguplaan

Jah, kahekesiolemist tuleb planeerida ka koos elades. Neid imelisi spontaanseid hetki tuleb küll haruharva ette, aga kui vaid nendele lootma jääda, siis jäätegi vaid lapsevanemateks, aga mitte armastajateks. Ära tunne end sellepärast halvasti, et planeerid kohtingut omaenda kaasaga. Sinu üdini äraorganiseeritud kiire pereelu ei jäta ilmselt spontaansusele erilist ruumi, nii et planeeri julgelt. Plaanipidamine ise tekitab juba erilise meeleolu, mis siis veel kauaoodatud kohtingust rääkida.

Suhte eest tuleb hoolitseda. Oma laste, auto, aia, kodu ja riiete eest ju hoolitsed, hoolitse siis ka oma suhte toimimise eest.