1. Introvertne lapsevanem on parem kuulaja

Lapsega õigesti suhtlemine on väga oluline. Suur osa suhtlemisest põhineb kuulamisel, mis on oskus, milles introverdid eriti head on. Näiteks on see hea, kui laps on ise vaiksemat tüüpi, sest nii saab lapsevanem temast hästi aru.

2. Introvert tülitseb vähem

Introvertsed lapsevanemad suudavad süüvida lapse tunnetesse. Nad mõistavad oma lapsi paremini. Introverdid on rahulikumad, mõtlikumad ja tõenäoliselt ka rohkem kursis enda sisemaailmaga.

3. Introverdist lapsevanemad on laste vajaduste osas sageli arvestavamad

Kuna introverdist lapsevanem mõistab tõenäoliselt lapse sisemaailma paremini ja sügavamalt, siis tabavad nad paremini ära, mida laps kõige enam vajab.

4. Nad valivad hoolikalt, kellele suunata oma tähelepanu

Tavaliselt näivad introverdid vaiksed ja omaette hoidvad välja. See aga tähendab, et nad peavad väga lugu inimestest, kellega nad suhtlevad. Introverdid ei vaja enda ellu palju inimsuhteid, vaid valivad väga, kellele pühendavad oma aega ja energiat. Kes saab aga peamise tähelepanu osaliseks? Loomulikult laps.

5. Neile meeldib kõige enam kodus olla

On tõsi, et inimese ühed kõige helgemad mälestused pärinevad lapsepõlve elutoast või koduhoovist. Olenemata sellest, kas selleks on tore pärastlõunane piknik või niisama olesklemine võrkkiiges. Introverdist lapsevanemaga võib laps ka niisama ühes toas vaikselt olla, nii et mõlemad tegelevad oma asjadega.

6. Introverdist lapsevanem ei leia end kaootilistest olukordadest

Kui su ema või isa on introvert, siis tõenäoliselt ei hakka su tagahoovis kunagi toimuma lastepidusid, kus on hunnikute viisi karjuvaid ja laamendavaid jõnglasi. Neile meeldib elada muretut ja rahulikku elu, nii et nad ei peaks eriti silma paistma ja lärmakaid üritusi korraldama.

7. Nad on soojad inimesed

Kuigi introverdid ei kipu esiplaanile ja neid ei panegi alati tähele, siis see ei tähenda, et nad poleks soojad ja meeldivad inimesed. Nad võivad olla väga toredad ja heasüdamlikud ning huvituda teiste käekäigust. Nii et kui järgmine kord märkad mänguväljakul vaikset ema omaette istumas, siis mine ja ütle tere. Kui klapite, siis leiad endale hea ja hooliva sõbra.

Allikas: yourtango.com