Karolini sõnul paljudes suhetes hääbub seksuaalelu pärast lapse sündi. Kas see juhtub või mitte, oleneb paljuski ka sellest, milline oli suhe enne last — kui see oli valdavalt romantiline, armas, lihtne n-ö käsikäes kulgemine, siis lapse sündides ema ja lapse vaheline dünaamika lihtsalt asetub naise ja mehe vahelisest dünaamikast kõrgemale.

„Naine kogeb sel hetkel midagi palju võimsamat kui mees,” kirjeldab Karolin muutusi, mis pärast lapse sündi aset leiavad. “Abiks oleks see, kui juba enne lapse sündi mehe ja naise vaheline suhe saavutaks ka kõrgema taseme dünaamika, toimiks kõrgemal teadvuse tasandil, et mees ei peaks lapsega võistlema.”

Kui see aga on juba juhtunud, siis võiks vaadata oma suhet natuke eemalt ja pikemast perspektiivist — kui eesmärgiks on jääda kokku kogu eluks, siis tuleks need paar aastat selle nimel lihtsalt pingutada, olla oma egost ja vajadustest üle, kuna hetkel on uue inimelu toetamine lihtsalt olulisem.

Naist ei tohi survestada

Naist toetab avanemisel Karolini sõnul hästi palju mehe kohalolu ja see, kui ta ei tunne end kuidagi survestatuna. “See on naise psühholoogiline kiiks — kui ta ei tunne survet, siis ta võib ootamatul hetkel avaneda ja olla ka seksiks valmis,” soovitab ta olla kannatlik, kui seks mõneks ajaks suhtes tahaplaanile jääb.

Isegi kui seks kaob, siis intiimsus ei pea kaduma. Sel perioodil võivad oluliseks saada hoopis kaisus olemine, silitused ja muu.

Lisaks uue, abitu pereliikmega kohanemisele peab naine sageli harjuma ka oma muutunud kehaga ning seda aktsepteerima, tundma end taas iseenda silmis ihaldusväärsena.

Pinge ja eeldamine on kõige suuremad kaikad, mida võib kodaratesse visata

Karolin on veendunud, et keerulistel aegadel avameelselt oma mõtetest, hirmudest ja soovidest kõnelemine, aga ka konkreetsete kokkulepete tegemine võib siinkohal palju aidata, et leida lahendusi.

See võiks aga muutuda normiks, et seksist kõneldakse vabalt, ” räägib Karolin. Küll aga peab üksteise ruumi kindlasti austama — kui seksist ei soovita kõnelda, siis ei tohiks seda peale pressida.

Karolin on ka “Ausad Mehed” podcasti külaline Selles saates võetakse koos saatejuhi Chris Kalaga ette teemad nagu seks, iha, kirg, kiim, mehed ja naised, suhted, armastus, petmine, intiimsus, orgasmid, enese- ja partneri rahuldamine, kõrvalise tähelepanu otsimine ja palju muud.

Kuula SIIT!

Jaga
Kommentaarid