Julge hundi rind on rasvane ja isegi, kui otsustad teha koristamishullule emale lähenemiskatse, peaksid kasutama neid kaheksat nõuannet, et sind saadaks edu. Järgi neid nõuandeid hoolikalt ja ära asja üle võlli keera.

1. Jälgi kaugusest

Kui kütt on metsas, siis on teatud märgid, mis ütlevad kütile, et loomale ei tasu läheneda. Nad võivad uriseda, susiseda, lõriseda. Samuti on ka koristamishullul emal oma kehakeel, mida peaks oskama lugeda.

Otsi tema näost erutatuse märke. Kui tema otsaesisel on suur murekorts ja tema üks silm tõmbleb kergelt, siis on see märk, et lähenemine pole enam hea idee.

Kui kuuled lauseid nagu "Kas need pesud saavad üldse kunagi pestud?", "Kes. Kurat. Paneb. Prügi. Kraanikaussi?" või "Milleks pesukorvid leiutatud on?", taandu kiirelt ja proovi teinekord uuesti.

2. Ole teadlik keskkondlikest teguritest

Ole eriliselt hoolikas, kui koristamishull ema pole söönud või on väsinud. See tähendab, et ta on poole agressiivsem ja ärritub kiiremini. Võid proovida pakkuda talle tema lemmiktoitu, kuid see ei pruugi aidata. Samas ei saa see ka midagi hullemaks teha.

3. Köida tema tähelepanu

On äärmiselt oluline, et sa mitte mingil juhul ei hirmutaks ega ärritaks teda. Muidu võib ta võtta kaitsva positsiooni ja rünnata sind vastu. Liigu aeglaselt ja säilita rahu. Räägi tasasel ja meeldival hääletoonil.

Tõenäoliselt kuulab ta kõvasti muusikat. Kui see kostub raadiost, keera heli vaiksemaks, et ta kuuleks sind. Lähene talle ettevaatlikult. Kui ta kasutab kõrvaklappe, proovi luua silmside. Kindlasti ära tõmba tema kõrvaklappe kõrvast. See kutsub esile viienda kategooria möllu.

Foto: Shutterstock

4. Palu vabandust, et üldse olemas oled

Kui oled koristamishullu ema tähelepanu osaliseks saanud, alusta vabandamisega. Proovi seda teha turvalisest kaugusest. Võid proovida isegi põlvitada ja panne käed palvetamisasendisse, mis jätab sinust hoobilt ohutuma mulje.

Samas ... Võib-olla pole ikka hea idee põlvili laskuda. Mine sa tea, äkki läheb veel närvi ja siis on niisugusest asendist raske põgenema saada.

5. Matki tema käitumist (nt korista)

Räägitakse, et kui jahimehed kütivad metsloomi, on mõttekas matkida loomade käitumist. Kui loom sööb, võid jätta mulje, et nosid sedasama muru. Kui loomale tundub, et oled nagu temagi, pole sa järelikult ohtlik.

Foto: Shutterstock

Samasugune strateegia töötab, kui proovid läheneda koristamishullule emale: võta kätte pesukäsn, luud, mõned riided ja põhimõtteliselt kõike muudki, mida leidub su ümber. See suurendab oluliselt tõenäosust, et sind saadab lähenemiskatses edu. (Tasub aga märkida, et kui koristamishull ema sööb, siis ära mitte mingil juhul lähene tema toidule. See võib olla ohtlik.)

Uuringud näitavad, et koristamishull ema ei ründa kunagi inimest, kes kasutab tolmuimejat. Arvatavasti oled ohutsoonist väljas ka juhul, kui pesed parasjagu nõusid või musta pesu. Võid proovida ka prügi välja viimist.

6. Ole eriti viisakas

Kasuta võimalikult palju sõna "palun". Hoidu upsakatest ja targutavatest kommentaaridest. Nii vähendad riski, et satud pehmelt öeldes halba valgusesse. Näiteks, mitte iial ära küsi "Miks see põrand kleepuv on?", kui näed, et koristamishull ema on parasjagu seda nühkimas.

7. Väldi otsest silmsidet

See on äärmiselt oluline. Mitte mingil juhul ära jõllita koristamishullu ema suunas. Ta võib sellest järeldada, et proovid temast üle olla ja soovid temaga võidelda.

Kui jääd aga koristamishullu ema passima, võid kuulda enda suunas küsimusi "Miks on nii raske oma nõud ise ära loputada?" või "Miks kõik jätavad oma riideid järjepidevalt põrandale?".

Foto: Shutterstock

8. Taandu, kui on vaja

Kui koristamishull ema karjub su peale või hakkab sisisema läbi hammaste, püüa jääda rahulikuks ja taandu vaikselt. Ära jookse. Ta võib sellest järeldada, et see on kutse võitluseks. Kui oled ettevaatlik, peaksid suutma põgeneda ilma, et juhtuks midagi ohtlikku.

Kuigi on tõsi, et koristamishullule emale on eelnimetatud samme järgides lihtsam läheneda, siis pea meeles, et ta on äärmiselt temperamentne. Ta on kergesti ärrituv ja kui ta ühel hetkel aru saab, et segasid teda niivõrd tühise asjaga nagu soovida, et kas ta saaks sind kaubanduskeskusesse sõidutada, siis kaitsku sind kõrgemad jõud.

Eriti tähtis on, et sa ei riivaks koristamishoos oleva pereema tundeid. Muidu on kogu nädalavahetus rikutud!

Teemal mees, kodutööd ja seks loe SIIT!

Teemal lapsed ja kodutööd loe SIIT!

Allikas: scarymommy.com