Näiteks tegeleb üks partneritest oma peas isiklike probleemidega, mis võivad olla seoses töö või millega iganes. Samal hetkel tunneb aga teine partner lähedusevajadust, mis paneb esimese partneri end ebamugavalt tundma ja tüli ongi majas. Isegi kui asi ei vii tülini vaid lihtsalt segadusetundeni, muudab see lähedust avaldada soovinud partneri mõnevõrra arglikumaks.

Kui aga läheduse ära tõuganud partner otsustab, et ta tunneb ise lähedusevajadust ja soovib seda avalda, ei pruugi äratõugatud partner olla enam niivõrd avatud. See võib juba tülini viia. Samuti on inimestel erinev arusaam isiklikust ruumist ja sellest, millal teine sinna oodatud on.

Suur probleemitekitaja suhetes ongi just möödarääkimine ja üksteise valesti mõistmine, mitte soov teisega halvasti käituda. Seetõttu tuleks proovida olla võimalikult mõistev ja avatud, isegi üle küsida, et kuidas teine mingit olukorda või kokkulepet oma vaatepunktist tõlgendab. Samuti on nii mõlemal parem arusaam, millal üksteisele mingite teemadega läheneda tasub. Kui saad aru, et partneril pole hetkel selline tuju või ta tahab omaette olla ja oled selles osas mõistev, ei teki möödarääkimisi ja mõlemal on teise käitumise suhtes vähem ebakindlust.

Viise läheduse leidmiseks on mitmeid. Mõnede inimeste puhul algab see puudutusega, teistel aga emotsioonide väljendamisega. Siin on välja toodud neli erinevat viisi, kuidas oma kaaslasele näidata, et hoolid.

1. Füüsiline lähedus

Inimesed, kes eelistavad üksteisele avaldada lähedust füüsilisel teel, tunnevad end tahetuna, kui partner sellele vastab. Näiteks on üksteise puudutamisel mingi kindel viis või rütm ja koht, mis paneb mõlemad partnerid end hästi tundma.

Füüsiline lähedus peaks olema üks kergemaid teemasid, millest omavahel rääkida. Küll aga kardavad paljud seda teemat, sest tunnevad hirmu, et võib-olla tunduvad nende soovid partnerile veidrad või vastumeelsed. Seetõttu kujuneb füüsiline lähedus paljudes suhetes lihtsalt aja jooksul välja.

Need paarid, kes ei pea sellest rääkimist imelikuks, võivad aga saavutada palju suurema ja täisväärtuslikuma füüsilise sideme, sest nad teavad täpselt, mis mõlemale meeldib ja nii ei teki ka omavahelisi arusaamatusi.

2. Emotsionaalne lähedus

Emotsionaalne lähedus on hea suhte aluseks. See on kõige olulisem lähedus, kui võrrelda seda ülejäänud kolme tüübiga, sest üksteise usaldamine on heas suhtes ülioluline. Kui mõlemad partnerid tunnevad, et nad saavad üksteist usaldada ja rasketel hetkel teineteisele loota, on see heaks aluseks kõigele muule.

Kui emotsionaalne lähedus puudub, ei saa välja kujuneda füüsiline, vaimne ega hingeline lähedus.

3. Vaimne lähedus

Kui mõlemad partnerid tunnevad, et nende mõtted ja tegevused on teineteisele tähtsad, annab see neile innustust püüelda edasi. Väga hea vaimse läheduse korral võib isegi jääda tihti mulje, et mõlemad partnerid justkui loevad üksteise mõtteid ja võiksid vabalt lõpetada teineteise lauseid. Mida avatumad üksteise suhtes olla, seda parem on vaimne lähedus ja seda tugevam on suhe.

4. Hingeline lähedus

Paljude jaoks tähendab hingeline lähedus, et tuntakse end osana millegist suuremast, mis on tähtis ja mis loeb. Kui see on suhtes olemas, tunnevad mõlemad partnerid, et nad pürgivad ühise süsteemi töötamise poole, et seda täiustada ja järjest paremaks muuta.

Vaimne lähedus muutub tugevamaks, kui mõlemad partnerid mõistavad ja teavad, mis on nende ühised huvid ja mis paneb mõlemad särama. Nad teavad, mis on need tegevused, mida koos tehes tunnevad mõlemad end väga hästi.

Seetõttu on oluline, et inimesed, kes on suhtes, pingutaksid, et teineteisest aru saada.

Kui tekib vähem vääritimõistmisest tingitud väiksemaid tülisid, siis on ka väiksem tõenäosus, et suhtes tekivad suuremad probleemid, mis võivad viia suhte purunemiseni. Vaid seetõttu, et üksteisest räägiti mööda ja mõisteti teineteist valesti. Seetõttu võikski juba suhte alguses välja selgitada, millised on üksteise eelistused. Näiteks võib küsida selliseid küsimusi:

1. Füüsiline lähedus: kuidas ja millal sulle meeldiks, et ma sind puudutan;

2. Vaimne lähedus: millest me võiksime rääkida, mis oleks mõlemale huvitav teema;

3. Emotsionaalne lähedus: mida ma saaksin teha, et tunneksid end piisavalt turvaliselt, et sooviksid oma tundeid avada;

4. Hingeline lähedus: mis annab su elule mõtte, mida sooviksid minuga jagada.

Kui mõlemad partnerid saavad üksteise mõtetest ja tunnetest rohkem aru, teavad nad ka paremini, millal on teisel lähedusetunnet vaja ja kuidas seda pakkuda. Samuti võib siis kindel olla, et teine ka sinu lähedusesoovi mõistab.