Üks ema on enda arvamuse päris emotsionaalselt välja toonud:

Mitte kunagi ei mõtle mehed selle peale, et seni kuni lapsed väikesed pole emal IIALGI AINULT ENDA AEGA!!! Väikesed inimesed on mitu aastat 100% vanemast sõltuvad! Selle asemel, et naisele tuge pakkuda, mängitakse solvunud lumehelbekest!
Näe, naine ei pööranud tähelepanu, lükkas mu ise teise naise käte vahele!
Kui palju on neid õhtud,öid ja hommikuid mil mees vaikselt libistab end naise kõrvalt välja, et enne kui laste kisa jõuab naiseni, ise nendega tegelema hakata? Et naisel oleks seda õndsat enda aega?!

Teine pole eelmise arvajaga sugugi nõus:

Mul on on kaks väikest last. Olen nendega enamjaolt üksi, sest abikaasa käib pikad päevad tööl. Kodu vajab korras hoidmist, kõhud toitmist, ka koer jalutamist ja tähelepanu. Ning sellele kõigele vaatamata loen sinu teksti suure hämminguga, sest olgugi, et lapsed on üliolulised, siis ka mees vajab hoolt, armastust ja oma naist. Väga kitsarinnaline on arvata, et ainult mees peab mõistma, ootama ja mida kõike veel tegema. Ka mees, laste isa on inimene, kellele tuleb näidata, et tema roll seisneb ka muus, kui ainult raha koju toomises ja prügiämbri välja viimises. Kahju, et seda nii vähe mõistetakse.

On neid, kes peavad oluliseks kompromissi ja mõistmist:

Asi on läbirääkimises ja kompromisside leidmises. Eelmisel nädalavahetusel puhkas mees sellel nädalavahetusel puhkan mina. Rääkida ja suhelda tuleb - see on kõige alus ja kui enam ühist keelt ei leia, ei ole ka mõtet koos elada.

Ja neidki, kes eelnevat kirjutist sugugi kompromissiks ei pea:

Mõtlesin, et kui meest pole E-R ja siis nädalavahetusel tuleb ka veel teda poputada ja mitte lasta isegi prügiämbrit välja viia, siis kus see kompromiss on. Naise aeg?
Tore, kui suudetakse endast vaid anda ja armastada. Mõnda aega toimib, kaua mitte.

On selliseid, kelle jaoks on suhtes esmatähtsad just mees ja naine:

Lapsed on olulised, aga ka mees on oluline. Minu jaoks on olnud eluaeg mees nr üks ja siis lapsed! Miks? Sellepärast, et kui on vanemad õnnelikud on ma lapsed õnnelikud. Meie peres austatakse mõlemat. Mees aitab mind ja mina teda. Aega tuleb leida teineteise jaoks!! Naised ei saa ainult mõelda lastele. Sedasi lähebki pere laiali.

Ja tõeliselt hea soovitus abieluõnne hoidmiseks tuleb siit:

Minu suhe toimib selliselt, et kõigil on kõigi jaoks aega. Keegi ei pea ootama kellegi järgi. Kõik vajavad oma aega ja panustavad selle nimel. Reisil käime koos lastega. See on perereis. Kahekesi reisime ka. See on aeg meie mõlema jaoks. Ma ei kujuta ettegi, et ma panen mehe ootama 18 aastat, et niikaua laste jaoks ainult olla. Teie ise oleksite nõus ootama? Mina ei oleks. Ilmselgelt vajan ma ilusaid sõnu, massaaži, armastust ja hellust, hoolt ja toetust. Seda vajab minu mees ka. Pakun talle seda, laste ja töö kõrvalt ning tema vastab mulle samaga. Koostöö on selle nimi. Meie oleme õnnelikud ja lapsed ka.

Ning kuidas väikeste laste vanematena suhtes intiimsust alles hoida, selle kohta loe SIIT!

Jaga
Kommentaarid