1. NAD TEGELEVAD PIDEVALT ÜHISTE TEGEVUSTE JA HOBIDEGA

Õnnelikud paarid tegelevad pidevalt ühiste huvidega ning leiavad endale koos põnevaid ettevõtmisi ja uusi hobisid. Ühised huvid on need, mis hoiavad paare koos ja teevad kooselu õnnelikuks. Kui paarid teevad pidevalt midagi koos ning avastavad uusi tegevusi, millega koos tegeleda, tähendab see, et ka edaspidi on koosolemiseks võimalusi.

Ühised huvid ei pea olema ette planeeritud ega kavandatud. See võib olla midagi väga lihtsat ja spontaanset, mida koos teha meeldib. Ühised filmiõhtud, koos toiduvalmistamised, jooksuringid või jalutuskäigud on piisavad, et leida koosolemiseks aega.

Probleemid tekivad, kui inimesed unustavad ära oma ühised huvid. Kui käitute suhtes indiviidina ning kohtute õhtul vaid enne magamaminekut ja vahetate päeva jooksul vaid paar sõna, siis ei ole see pikas perspektiivis jätkusuutlik suhe ning mõlemad liiguvad pigem oma rada. Seega - leidke võimalikult palju aega koos tegutsemiseks.

2. NAD LÄHEVAD ÕHTUTI KOOS MAGAMA

Paljud õnnelikud paarid soovitavad õhtul koos magamistuppa minna, sest see aitab armastuse hoidmisele palju kaasa. Suhteraamatu autor Melissa Orlov soovitab paaridel õhtuti leida kahekesi olemise "püha-aeg", mil saaksid oma kallimale avaldada oma tundeid ning jagada intiimseid hetki. Paljudel lapsevanematel tundub see võimalus lootusetu, ent sellegipoolest peaks olema aega leida just "teie aeg" kasvõi pärast laste magamapanekut. Isegi kui majapidamise tööd jäid pooleli, võid leida need 10-20 minutit, et pühendada end oma suhtele ning seejärel oma õhtuste asjatoimetustega jätkata. Oluline on luua igapäevane harjumus koosolemiseks, kallistuste ja kaunite sõnade ütlemiseks.

Kahjuks on nii, et paljud paarid elavad erinevates graafikutes, lahkutakse ja tullakse erinevatel aegadel ning koosolemiseks jääb aega vaid üksikutel hetkedel kuus. Just see ongi põhjus, miks peaksite leidma ühise aja, et selliseid hetki enda jaoks luua ja tekitada. Seda just õhtusel ajal enne magamaminekut. Järgmine kord, kui su kaasa teatab, et läheb magama ja sina jääd veel veidikeseks telekat vaatama, siis mine hoopis temaga koos magamistuppa ning pugege koos teki alla.

3. NAD EI LÄHE KUNAGI TÜLIGA MAGAMA

Õnnelikud paarid ütlevad, et see on kindel reegel, millest kinni peetakse. Intervjuust 50-60 aastat koosolnud paaridega selgub, et sel ütlusel on sügavam mõte kui esmapilgul tunduda võib. Probleemidest, muredest ja halbadest mõtetest tuleb rääkida. Lahendamata ja lahtiseks jäänud tülid hakkavad kuhjuma, tekitama halbu tundeid ja lumepallina veerema. Seega on palju lihtsam iga päev lõpetada selliselt, et probleemid saavad lahendatud.

Räägi, räägi, räägi, aga tee seda nii, et ka teine pool soovib rahulikul toonil sinuga rääkida ja arutleda. Pärast tüli tundub lihtne uks sulgeda ja minna magama, et järgmiseks päevaks teemad ja probleemid unustada. Kahjuks muudab selline suhtumine suhet väga palju.

4. NAD KALLISTAVAD JA SUUDLEVAD HOMMIKUL ÄRGATES NING ÕHTUL ENNE UINUMIST

Õnnelikud paarid ütlevad, et nad alustavad ja lõpetavad alati päeva suudluse ja kallistusega. Kallistused tekitavad positiivse enesetunde ning tagab hea tervise. Kallistamine vallandab hormooni oksüdotsiin, mida nimetatakse tavakeeles armuhormooniks, õnnehormooniks ja emadushormooniks. Tänapäeval unustavad paljud paarid kallistused ja suudlused ning möödub päevi ja nädalaid ilma, et kallimat tundeliselt emmata ja suudelda. Intiimsuse puudumine viib suhte hääbumiseni.

5. NAD USALDAVAD ÜKSTEIST

Usalduson suhte peamine alustala ning kõige tugevamad suhted on just sellele rajatud. Usalduse olemasolu hoiab ära paljud võimalikud konfliktid ja probleemid, mis kerkiksid üles partneri mitteusaldamisel. Usalduse puudumine aga loob olukorra, kus partnerid ei saavuta maksimaalset lähedust ning kulutatakse hoopiski palju energiat muretsemisele ja armukadedusele.

Õnnelikud paarid keskenduvad suhte positiivsele poolele selle asemel, et keskenduda halvale ja negatiivsele. Ära otsi vabandusi, vaid ole tänulik selle eest, mis teil on. Paljud paarid toovad pidevalt välja teineteise puudusi, ent unustavad enda puudused. Kui keskenduda positiivsele, tunnustada ja kiita partnerit, annab see mõlemale hea tunde ning surub alla negatiivsed mõtted ja käitumise. Mõlemad partnerid peavad arvestama üksteise puudustega ja akstepteerima neid. Ole pigem tänulik selle eest, mis sul on!

7. NAD TUNNUSTAVAD TEINETEISE SAAVUTUSI

Õnnelikud paarid tunnevad rõõmu, kui ühel poolel läheb hästi või saavutatakse isiklikke eesmärke. Te olete meeskond, kus igasugune koossaavutus on tähistamist ja tunnustamist väärt. Julgustage partnerit tegema järgmisi edusamme ning liikuge koos eesmärgi nimel. Ära unusta oma partnerit ja tema tegemisi, vaid tundke edusammudest koos rõõmu.

8. NAD PEAVAD TEINETEIST PISIASJADEGA PIDEVALT MEELES

Suhtes võrduvad väikesed teod suure tulemusega. Õnnelikud paarid üllatavad oma partnerit pidevalt pisiasjadega. Armas sõnum teatega "Kallis, ma armastan sind" keset tööpäeva või jalutuskäik koeraga, kui partner ise on selleks väsinud. Sellised positiivsed üllatused ja tegevused tekitavad suhtes jätkuvat usaldust ja teadmist, et sinust hoolitakse. Tänapäeval unustavad paljud paarid, et andmine ei sõltu saamisest, ehk kui sa pidevalt üllatad oma partnerit positiivsete asjadega ja tegevustega, siis tuleb see sulle tagasi. Isegi kui silmaga nähtavalt ei tule, siis on sul endal hea tunne, et oled midagi armast ja head teinud. Ära mõtle, et "tema minule nii ei tee" ja "mina talle ka siis ei tee". Selline suhtumine ei vii kuhugi.

9. NAD MÕISTAVAD ÜKSTEISE TUNDEID

Õnnelikud paarid ei pea olema kõiges ühel meelel, kuid õnnelikud paarid väidavad, et teise tunnete austamine ja nende mõistmine on edukas suhtes oluline. Piisab lausest "Ma mõistan, mida sa tunned", mis tekitab hea tunde teadmisega, et sul on tugi, kes sind mõistab ja sinust aru saab. Kui partner jääb oma murega üksi, sa ei toeta teda, siis võib see halvasti mõjuda ka suhtele.

10. NEIL ON JÄTKUVALT HUUMORIMEELT

Kunagi ei tea, mis raskused sind elus ees ootavad. Õnnelikud paarid on õppinud kasutama keerulistes ja ebamugavates situatsioonides huumorimeelt ning jätnud alati võimaluse näha tunneli lõpus valgust. Ameerikas peetakse isegi iga-aastaseid konverentse, mis õpetavad suhetes huumorimeelt kasutama.

Lugege koos anekdoote või vaadake naljakaid videosid, tehke teineteise kulul toredaid nalju ning naerge üksteise naljade üle. Hea huumor aitab üle saada keerulistest ja ebamugavatest olukordadest.

Alliaks: elustilist.ee