Dermatoloog Gervaise Gerstneri sõnul on lapse nahk palju õrnev ja tundlikum kui täiskasvanu oma. Ta lisab, et lapse keha suuruse ja naha suhe on erinev täiskasvanute omast ja just seetõttu imab beebi nahk kemikaale lihtsamini sisse. Kuna aga tuntud suurfirmad toodavad lasteriideid massiliselt ja kasutavad sealjuures erinevaid kemikaale, on beebid mürkainetele vastuvõtlikumad. National Organic Program’i sõnul võib orgaaniliseks lugeda lasteriiet, mis on 95 protsenti kemikaalide ja pestitsiitide vaba. Näiteks põhjustavad mõned ained nagu ortofosfaat, endosulfan ja metamidofoos nahaärritust ja löövet.

Väikelaste puhul ei tasu aga jälgida ainult seda, kas riie on orgaaniline. Samuti tasuks hoiduda sünteetilistest materjalidest, sest nende tegemisel kasutatakse PVC’d, estreid, petrokemikaale ja teisi keemilisi ühendeid, mida seostatakse immuunsüsteemi ja käitumuslike probleemidega. Samuti on suurem risk haigestuda vähki.

2014. aastal avaldatud uurimus leidis ka seose eetrite ja lasteriiete vahel, mida kasutatakse masstootmises. Tulemused näitasid ka sellest tingitult hormonaalseid probleeme varajases puberteedieas.

Viimaste aastate jooksul on orgaaniliste materjalide kasutamine aga tõusev trend, mida eelistavad paljud lapsevanemad. Kuna väikelapsed on aga eriti tundlikud erinevatele kemikaalidele, siis tasuks just seetõttu tähelepanu pöörata mitte ainult enda riietuse kvaliteedile vaid eriti just laste omale.

Kes meist siis ei sooviks, et meie lapsed oleksid terved ja elaksid täisväärtuslikku elu.

Allikas: Reader’s Digest