Temaga koos ei saa end lõdvaks lasta

Sa tunned kogu aeg või tihti, et pead tema kõrval pingutama või valvel olema, justkui mingit rolli täitma. Koosolemine ei mõju loomulikult. Võib-olla pole asi isegi tema käitumises või ootustest, vaid sinu enda tundes, et ei suuda tema kõrval lõdvaks lasta.

Selle äratundmiseks on väga lihtne nipp: vaata, kas suudad temaga koos vait olla. Näiteks nii, et viibite samas ruumis, kui üks loeb raamatut ja teine teeb mingit kodutööd või õpib. Kas tekkiv vaikus on mugav või häiriv?

Soovite alati erinevaid asju
Erinevad soovid ja vajadused pole tingimata halb asi — see ei pruugi tingimata suhte ebaõnnestumisele viitama. Aga kui te pealtnäha kunagi samadest asjadest ei huvitu, siis on see ohumärk.

Ootused seksile on erinevad
Mida kumbki rahuldava seksuaalelu osaks peab? Kas üks tahab enne õhtul välja käia ja koos lõbutseda, teine tuleks aga külla ja kisuks lihtsalt kohe püksid jalast? Kas ühele meeldib kõigepealt natuke veini juua ja juttu puhuda, teine aga ei hooli kummastki? Inimestel on seksile väga erinevad ootused, kaasa arvatud see, kui ruttu ta suudab „süttida”.

Enda avamine on raske
Vestlus lähedase inimesega peaks mõjuma loomulikult ja ladusana. See peaks olema meeldiv, mitte nagu pingutav harjutus. Kui teil tekib pidevalt ebamugavaid vaikusi ja nende täitmiseks peab teemasid otsima — eriti pärast paari esimest kohtingut — siis võib-olla pole te määratud koos olema.

Mõte suhtest on meeldivam kui suhtes olemine ise
Vahel on nii, et ühele osapoolele meeldib mõte suhtesolemisest rohkem kui tegelikult koos olemine. Kui naudid seda, et oled taas suhtes, aga mitte isikut ennast, siis pikemas plaanis asi ilmselt sujuma ei hakka. Ehk olete pigem lühiloo kui pikaajalise romaani materjal?

Üks tahab ainult teatud aegadel kohtuda
Kui üks osapool ei taha teist igapäevaelu osaks teha ja eelistab ainult teatud aegadel/puhkudel koos aega veeta, on see halb märk. Eriti, kui suudab eemal viibides teise üsna kergesti mõtetest pühkida ja muutub tõrksaks, kui mingi plaanimuutus toimub, nii et kokkusaamine peaks toimuma ebatavalisel ajal, näiteks tavapärase nädalavahetuse ajal nädala sees.

Üldiselt tasub tähelepanelik olla, kui üks partner on häiritud või ilmutab ebamugavuse märke, et teine püüab kindlakslepitud plaane muuta või midagi spontaanset välja pakub.

Juba temale mõtlemine muudab ärevaks
Mingi teema, nähtuse või isikuga seotud ärevus viitab, et see viib inimese tema mugavustsoonist välja. Mõni muidugi ongi kogu aeg ärevust täis, aga kui partnerile mõtlemine pingsaks muudab, siis peaksid kaaluma, mis puudu on, et temaga vabalt võtta ei saa.

Üks ei taha teist oma tuttavatele näidata
Ohulipp täies mastis! Miks ta sind teistele tutvustada ei taha? Või siis vastupidi: miks sina ei taha teda perele või sõpradele näidata?

Ei mõtle tulevikule
Vähemalt üks partner ei taha ühisele tulevikule mõelda- kohe üldse mitte. Kui olete juba veidi aega koos olnud, aga raske on näha seda pikema aja jooksul jätkumas, siis polegi vast rohkem tõestusmaterjali vaja: te ei peaks koos olema.

Kui soovid rohkem suhete loomise teemal lugeda, siis vaata: Suhted.ee