Meestejooga on suunatud mehele nii, et suurem oma harjutustest on dünaamiliselt füüsilised ja jõulised, mitte staatilised venitusharjutused. Meditatsioonides on lähtutud just mehele vajalikust: potents, potentsiaal, stabiilsus. Lisaks on õhkkond tunnis täiesti teistsugune, kui on ainult mehed omavahel.

Veel hiljuti oligi jooga ainult meestele. Naised on jooga vallutanud vähem kui 100 aastat tagasi. Ehk kui üldse jooga millegagi kokku käib, siis meestega.

Need mehed, kes on tulnud tundi, on küllaltki avatud olnud. Kuna harjutused on teistsugused kui n-ö tavajoogas ja venivust nii väga ei nõuta, siis pole keegi siiani ära ehmatanud.

Ei ole vaja eelnevat kogemust

Väga paljud meestetundi tulnud on just seal üldse esimest korda joogaga kokku puutunud. Eelnevat kokkupuudet ei peagi olema, venima ei pea, asendeid ei pea oskama. Kõik tuleb aja jooksul.

Tähtis on küll, et vigastustest antaks enne tundu anda. Ei tasu karta ja tasub ka kohe öelda, kui mõnd asendit võtta ei saa näiteks põlvede või selja tõttu.

Meestejooga tunnid on jooksvalt erinevad. Võib sattuda füüsiliselt kerge ja hoopis meditatiivse tunni otsa või siis just väga füüsilise tunni otsa.

Selga tasub panna mõnusalt lohvakad riided, et vajadusel saaks venida ja riietus dünaamiliste harjutuste puhul liikumist ei segaks. Esialgu piisab ka samadest riietest, millega käiakse näiteks jõusaalis. Kaasa tasub võtta oma veepudel. Matt, pleed ja istumispadi on kohapeal enamikes joogakohtades olemas.

Meestejooga rahustab

Mehi paneb näiteks imestama, et kui juba mõned korrad käidud on, on nad juba liikluses palju rahulikumad ega lähe enam pisiasjade peale närvi. Muutus toimub kiiresti.

Teine kogemus on sageli meestele üllatus, kui füüsiline jooga võib tegelikult olla. Kui mees ka käib jõusaalis ja teeb sporti, aga kui joogaharjutusi pole enne teinud, siis võivad need korralikult proovile panna. Mulle on tuldud isegi ütlema, et sain just aru, et mu füüsis pole kõige paremas korras. Ja ikka on neid, kes käivad ühe joogatunni ja ütlevad pärast või saadavad kirja, et elu parim kogemus – ja ma ei näe neid enam kunagi.

Aimdust meestejoogast saad ka SIIT, Urban Yogini Facebooki-lehelt. Urban Yogini Õnnelaboratoorium avab oma uute ruumide uksed Rocca Al Mares septembris!

Jaga
Kommentaarid