Lahkus
See tähendab, et teise vastu hea olla on tähtsam kui alati kõike kontrollida (oma tahtmist saada) või viimane sõna öelda. Muidugi ei maksa lasta ka enda peal trampida, aga järeleandmise oskus on hea suhte üks eeldusi kindlasti.

Soojus
Kas teie näod tõmbuvad automaatselt naerule, kui kokku saate? Kas tekib tuhin suudelda, puudutada või üksteisele muul viisil näidata, kui tähtis ta on? Kas tema head küljed kaaluvad ta puudujäägid üles? Heas suhtes on häid tundeid ja soojust.

Lust ja naer
Kas te suudate koos lõbutseda ja naerda? Kas te hindate ja naudite üksteise huumorimeelt? Kas saate teinekord raskest hetkest naljaga üle? Kas teete vahel ka niisama pulli ja naudite lapsikusi? AmoreMi ei kujuta head suhet ette ilma kõige selleta.

Tore nii koos kui ka eraldi
Kas te hindate üksteise seltskonda vaba aja veetmisel? Kas te olete motiveeritud vaba aega tekitama, et saaks koos olla? Kas teil on ühiseid huvisid?

Mõned paarid veedavad palju aega koos, sest naudivad seda, teised sellepärast, et kumbki kardab üksi jääda. Sõltuvus teisest ei tule kunagi kasuks. Tervislikus suhtes nauditakse nii aega üksi, oma sõprade ja huvidega, kui ka ühiselt.

Tülitsemine
Kõigis suhetes on konflikte või tülisid. Probleem pole selles, et tekib probleeme, vaid selles, kui nende lahendamiseks kasutada ebasobivaid vahendeid. On teil üldse konflikti lahendamise nippe või läheb asi alati (vaimsete) valuvõteteni välja? Või eelistate hoopis probleemidest mööda vaadata?

Vihast vabanemine
Kui üks või mõlemad vihastavad, kas hoiate sellest tundest kinni ja karistate selle abil üksteist või olete valmis lahti laskma? Tervislikus suhtes suudavad inimesed vihatundest kergesti üle saada, sest soojus ja lahkus tunduvad tähtsamad.

Usaldus
Kas usaldate omavahelist sidet ja häid tundeid - kas usute, et need püsivad ka raskete hetkede ja aegade kiuste? Kas julgete uskuda, et võite vigu teha, teineteisele pettumust ja isegi kurba meelt valmistada, aga armastus jääb püsima? Kas olete aru saanud, et armastus tuleb eelkõige iseendas üles leida, et see püsima jääks? Ilma sellise usalduseta hea suhe lihtsalt ei toimi.

Kuulamine, mõistmine, aktsepteerimine ja õppimine
Kas te mõlemad tunnete, et teine kuulab ja mõistab teda ning suudab teda võtta nagu ta on? Kas julgete saladusi partneriga jagada? Aga salajasi tundeid ja mõtteid? Kas teid motiveerib pigem näiline kontroll („kõik peab kogu aeg hästi olema") või vajadus aina areneda ja õppida? Kas suudate üksteist kuulata, ilma et kohut mõistaks?

Seksuaalsus
Kas olete voodis üksteise vastu soojad ja hoolivad? Kui spontaansed seksi ajal olete? Kas saate omavahel arutada, et mis kummalegi naudingut valmistab ja mis mitte?

Vabadus endaks jääda
Kas tunnete, et saate mõlemad suhtes olles ka ikka endaks jääda? Kas partner toetab teie püüdlusi elus? Kas ta rõõmustab teie õnnestumiste üle ka siis, kui neist talle endale otsest kasu pole?
***
Mõni on juba loomult tõesti avatud, lahke, soe ja emotsionaalselt küps, aga paljudel kulub selleni (tagasi) jõudmiseks aega ja vaeva. Aga see teekond on kindlasti vajalik, sest õnnelik suhe ei hoia kedagi paigal, vaid aitab üha edasi areneda, nii iseseisva isiksuse kui ka paarina.

Kui soovid rohkem suhete loomise teemal lugeda, siis vaata: Suhted.ee