Truudusetus on suhetes väga levinud probleem. Lisaks petmisele tähendab see ka emotsionaalseid afääre. Truudusetus väljendub paljudes abieludes ka üheöö- ning internetisuhetes. Truudusetust esineb suhtes paljudel erinevatel põhjustel. See on levinud probleem, millele paljud paarid lahendust otsivad.

2. Seksuaalsed erinevused

Füüsiline intiimsus on pikaaegsetes suhetes hädavajalik ja selle puudumine on erinevate seksiga seotud probleemide juurpõhjuseks. Seksuaalsed probleemid võivad suhtes esineda mitmetel põhjustel. Kõige levinum mure on libiidokadu. Paljud inimesed usuvad, et ainult naised vaevlevad libiidokaotuse käes, aga seda esineb ka meeste seas. Samuti tekivad probleemid erinevatest seksuaalsetest fanstaasiatest ja soovidest, mis võivad tekitada ebamugavust ja vääritimõistmist.

3. Väärtushinnangud

Muidugi, abielus tuleb ikka erimeelsusi ette, aga mõned eriarvamused on liiga suured, et neid ignoreerida, näiteks inimese põhimõtted ja tulevikuplaanid. Seegi võib tekitada suuri probleeme, kui näiteks mõlemal on erinevad arusaamad, kuidas pidada pühi ja millised on olulised traditsioonid. Samuti tekitavad probleeme erinevad põhiväärtused. See hõlmab laste kasvatamist ning arusaama, mis on õige ja vale. Me kõik oleme erinevad isiksused ja areneme lapsena erinevas keskkonnas, mistõttu mõistamegi maailma omamoodi. Mida aga tasub kindlasti endale aegajalt meelde tuletada on see, et teist inimest ei tasu kunagi muutma hakata — see lihtsalt ei õnnestu.

4. Erinevad eluetapid

Paljud inimesed ei arvesta suhtes erinevate eluetappidega. Mõnikord tekivad probleemid abielus lihtsalt selle tõttu, et partnerid arenevad erineval kiirusel ja soovivad elult erinevaid asju. See on levinud probleem abieludes, kus esineb suur vanusevahe, olgu selleks noor naine ja vanem mees või vanem naine ja noorem mees. Iseloomud ja harjumusedki muutuvad ajapikku ja esmalt ideaalsena näinud klapp ei jää iga kord püsima.

5. Traumeerivad olukorrad

Reeglina lisavad traumeerivad olukorrad niigi probleemsesse abiellu ainult muresd juurde. Traumeerivad olukorrad võivad muuta kogu elu. Mõndade abielupaaride jaoks on traumad eriti rasked, sest suhte üks osapool ei oska keerulises olukorras toimida. Ta võib kaotada oskuse normaalselt funktsioneerida, kui ta kaaslane või laps näiteks haiglas või kodus voodihaige on. Mõnikord juhtub õnnetusi, mille tõttu inimene vajab 24/7 hoolt ja ta partneri vaimne tervis ei pruugi sellise kohustusega lihtsalt hakkama saada. Vahel on traumeerivate olukordade poolt põhjustatud pinge lihtsalt liiga suur, et seda kanda, kuni suhe varisebki täielikult kokku.

6. Stress

Stress on abieludes levinud probleem ja enamik suhteid peab sellega rinda pistma rohkem kui korra. Stessi tekitavad abielus mitmed tegurid ja olukorrad, näiteks finantsmured, teised pereliikmed, haigused ja kellegi vaimne tervis. Finantsmured võivad esile kerkida näitreks ühe partneri töö kaotamisest. Stress seoses pereliikmetega võib tekkida laste pärast, probleemidest sinu või partneri perekonnaga. Oskus stressiga toime tulla, on edukaks suhteks oluline, sest selle oskuse puudumisel hakkab stress mõjutama lähisuhteid.

7. Igavus

Igavus on väga alahinnatud tõsine abieluprobleem. Ajaga võivad inimesed üksteisest tõepoolest tüdineda. Nad väsivad igapäevastest olukordadest oma suhtes. Pikajalises suhtes tekitab igavust just see, et kõike võib ette näha, üksteist tuntakse juba läbi ja lõhki ja miski pole põnev. Abielupaarid võivad aastaid samu tegevusi teha, ilma et nende vahel enam särtsu või tõmmet oleks. Suhteliim aga tekib suuresti just spontaansetest hetkedest ja kui suhtes spontaansusest kõvasti puudu jääb, siis suure tõenäosusega arenebki igavusest probleem.

8. Kadedus

Liignne kadedus muudab iga suhte hapuks. Üleliigselt kadeda kaaslasse läheduses olemine muutub parajaks väljakutseks. Veidi armukadedust on suhtele kasulik, aga liigselt kade inimene on lihtsalt kurnav. Selline partner küsitleb sind pidevalt, tavaline telefonikõne võib kaasa tuua küsimusi: „Kellega sa räägid? Miks sa temaga räägid? Kuidas ja kui kaua sa teda tunned?” jne. Nii armukade partner tekitab paratamatult lõpuks liiga palju pingeid.

Jaga
Kommentaarid