Eurovisioni lauluvõistlust vaadatakse koos perega hoolimata sellest, et eetriaeg on hiline. Koguni 180 miljonit inimest 45-st riigist oli laupäeva õhtul telerite ette naelutatud. Vaadatakse, kommenteeritakse, ka lapsed on teleri ees, vaatavad samuti ja on imestunud….

Üldiselt on ju eesti pered päris tolerantsed, ka lapsed suhtuvad geiteemasse normaalselt, tihti isegi vabamalt, kui paljud täiskasvanud. Kuid habemega naise selgitamine on vanemate jaoks keerulisem, sest nad ei oska ju ise ka seisukohta võtta.

Mida siis lapsele öelda, kui ta küsib, kes on see habemega naine, kes võitis Eurovisioni?

Võimalikud vastusevariandid:

- Conchita välimuse sõnumiks on see, et kõik inimesed on võrdsed, hoolimata sellest, kas nad on mehed, naised või meesnaised. Aga tegelikult on ta mees, kellele meeldib ka naine olla.

- See lauluvõistlus on šõu ja hea esinemise nimel tegi ka meie Tanja end saates “Su nägu kõlab tuttavalt” meheks ja Tanel Padar naiseks. Hea laul ja eriline välimus teevad meeldejäävaks ja sellisel üritusel on vaja silma paista, et võita.

- Kõik võivad olla sellised nagu nad tahavad ja inimesi tuleb hinnata nende oskuste ja iseloomu, mitte välimuse põhjal.

- Mõned inimesed tunnevad, et on sündinud valesse kehasse ja püüavad elu jooksul siis endale õige rolli leida. Conchita on andekas laulja ja esineja. Ta tahab oma välimusega näidata, et ka need, kes ei tunne ennast sünnipärases kehas hästi, võivad siiski elus õnnelikud ja tunnustatud olla.