Lause: ''Mind ei huvita'' saadab ilmselgelt lastele signaale, et sul on oma kaaslase arvamusest täielikult ükskõik. On palju viisakamaid võimalusi seletamaks, et oled erapooletu, või et sul ei ole vahet.

"Mul ei ole aega"

Kummalised kombel tänapäevases maailmas, kus digitehnoloogia areng on muutnud suhtlemise mugavamaks ja kättesaadavamaks kui kunagi varem, on inimesed uuringute andmeil siiski väga üksikud. Lause: "Mul ei ole aega," võib olla üks põhjus üksindustunde taga. " Öeldes, et sa oled hõivatud, jätkades samal ajal meilide lugemist või kellegagi internetis rääkimist, tekitab su partneris tunde, et sul on aega küll, aga millegi muu, kui tema jaoks," selgitab Hersheson.

"Mu see ja see kehaosa on nii jube"

"Vahet pole, kas sa näed oma kõhtu jubedana või mitte, laste ees oma kehapildi üle halades lööd sa potentsiaalse augu ka oma lapse enesehinnangusse," ütleb arst Fran Walfish, kes on Beverly Hillsi pereterapeut ja tegeleb ka toitumishäiretega noortega. "Kui su laps näeb sind iga päev kaalu peal seismas ja end paksuks kutsumas, siis kannatab ka tema enda enesehinnang. Lapsed kopeerivad kõike, mida teeme ja seavad meie standardid ka enda standarditeks."

"Ma ütlesin sulle!"

See lause pole võitnud kunagi ühtegi uut sõpra ning ka kodus ei ole ta kellelegi meele järgi. Mainitud fraas õpetab lastele, et suhtlemises pole tähtis teise kuulamine ja ühisele sobivale lahendusele jõudmine.

"Sa oled liiga tundlik"

"Me oleme võimetud kogema teiste inimese täpseid emotsioone ja just sellel põhjusel ei tohiks me tundeid kunagi kellelegi ette heita. See harjumus saadab lastele signaale, et sa pead oma kaaslase tundeid vähetähtsaks ja arvad, et neil pole õigust pahane olla," ütleb New-Yorki tunnustatud suhtespetsialist Kimberly Hersheson.

"Vaata, mida sa tegid"

Tavaliselt tunnevad inimesed end peale millegi halvaga hakkamasaamist niigi halvasti ja haavadele soola peale raputamine on äärmiselt ebaviisakas ning pole kuigi konstruktiivne. Lastele tuleb vigu esitleda, kui võimalust nendest õppida, et järgmisel korral targemini käituda.

"Sa ei tee mitte kunagi mitte midagi"

"Viidates, et su partner kodus midagi ei tee, tähendab lapse silmis seda, et sa arvad, et su kaasa perekonna jaoks ei pinguta," ütleb Bennet. "Lapsed ei pruugi mõista, et kuigi sa oled lihtsalt solvunud, et pead liiga tihti ise nõusid pesema, austad sa siiski seda, kui pikki tööpäevi su kaaslane teeb." Parem oleks kaasa lihtsalt endale appi kutsuda.

Foto: Unsplash

Allikas: huffingtonpost.com

Jaga
Kommentaarid