Tutikesed lakke või kuuseoksa külge

Solarises ripub sel aastal laes üle kahe tuhande Anna kätega valmistatud lõngatuti, mille valmistamiseks kasutas käsitöömeister erinevaid jääke, mida Eesti ettevõtted talle toonud on. “Näiteks Woolish jagab oma tootmisjääke, millega nad varustavad ka koole, mis on eriti vahva,” kiidab ta. “Lõngatutte saab riputada lakke, nagu Solarises tegin, või kasutada üksikult kuuseehtena. Samuti saab sarnaseid eri värvi ja mõõdus tutte kombineerides luua ühe eriti nunnu seinakaunistuse.”

Too loodus tuppa!

Alati on tore tuua tuppa ka tükike loodust, milleks Anna kleebib kingakarbi kaanest välja lõigatud kartongist rõngastele kuuseoksi ning taas valmib omanäoline ja armas jõulukaunistus, mida võib riputada aknale või kasutada kingipaki nimesildina.

Taaskasutatud pakkepaber

Anna teab, et pakkepaberit ei pea tingimata poest ostma, vaid kasutada võiks hoopis remondist üle jäänud tapeedijääke või erinevate plakatite tagakülgi, mida võib näiteks kartulitükiga kaunistada.

Ebatraditsiooniline jõulusokk

Kui päkapikusussid on traditsiooniliselt ikka punased, siis Anna kutsub üles kasutama jõulusoki valmistamiseks hoopis suvisest remondist vedelema jäänud värviplekiga musta pusa. “Pane külge see sama lõngatutt, mida eelnevalt tutvustasin, ning näed, et lõnga tekstuur ja mustvalge kooslus tekitavad koos väga piduliku ja talvise tunde,” selgitab ta.

Uut moodi jõulutuled

Kui eelmisest aastast alles jäänud jõulutuled sind sel hooajal enam ei rõõmusta, siis ei tähenda see seda, et need tuleks nüüd prügikasti heita. Anna soovitab tuledele hoopis uued ümbrised meisterdada. “Erinevaid pallikesi ja kujundeid saab tulukeste ümbert väga lihtsalt eemaldada ja tulukestele näiteks teemandikujulised ümbrised voltida,” teab Lutter. Muide, paberina võid taas kasutada mõne plakati tagumist külge.

Taaskasutatud jõulukingid

Oma kätega on võimalik valmistada igasuguseid ägedaid asju ja selleks et häid jõulukinke välja mõelda, annab Anna lihtsa soovituse: mõtle, mida sulle endale meeldiks kingiks saada! “Ära tee kasutuid asju, vaid püüa olla võimalikult praktiline,” soovitab ta. “Eespool kirjeldatud päkapikususs kingisaaja nime esitähega on väga armas kink ja sussi sisse saad peita veel mõne toreda üllatuse. Või valmista hoopis nahast võtmehoidja. Nahk on äge materjal. Kulunud ja katkise koti nahast saab välja lõigata ristkülikukujulise detaili, see ära niisutada ja siis peenikese terava asja, näiteks heegelnõelaga, sinna sisse kirjutada ja joonistada. Väga lihtne võte, aga tulemus jääb äärmiselt lahe!”

Kui oled aga äsja kodu renoveerinud ja vanad kardinad ei sobi enam uue värviskeemiga kokku, soovitab Anna valmistada neist hoopis üks omanäoline poekott sõbrale kinkimiseks.

Anna stiiliideid saab näha ka Solarise keskuses, kus igal perel on võimalus Anna Lutteri loodud fotonurgas endast tasuta pühadeaegne foto teha. Kohal on professionaalne fotograaf ja olemas kaunis taust. Pered saavad ka ise head teha, sest iga pildi eest annetab keskus ühe euro Eesti Lasterikaste Perede Liidule.

"Sisu loeb! Tee kõike südamest, siis saad rõõmsaks ja õnnelikuks,” saadab Anna kõikidesse Eesti kodudesse sooja jõulusõnumi.

Allikas: Meie pere jõulud

Jaga
Kommentaarid