Kahe päeva jooksul saab osaleda mitmes eriteemalises töötoas, vaadata teadusteatri etendusi ning planetaariumifilme „Kihilise Maa aardelaegas” ja „Tähetolm ja Päikese pere”. Teadusteatris uuritakse, miks mesilase kärg on just kuusnurkne ja millist imelist matemaatikat looduses veel leidub, ning sõna otseses mõttes lastakse koos välja auru, et katsetada rõhu ja soojusmahtuvusega.

Osa saab ka Energia avastuskeskuse kahest leivanumbrist: staatilise elektri demonstratsioonist, mis tõesti ajabki juuksed püsti, ja välgu vaatemängust, mille käigus paneme kuni kolmemeetrised piksenooled Faraday puuris tantsima.

Peale selle on võimalik uudistada „Kihilise Maa aardelaeka” näituse uut tähteksponaati — 1000-aastast ehtsat hõberaha-aaret, mis on leitud Ida-Virumaalt Mäetaguselt.

Külastusinfo:

Perepileti, mis kehtib ühele või kahele täiskasvanule ja nende kuni 19-aastastele lastele, saab lunastada 25 euro eest. Töötubades osalemine, teadusteatri etendus ning välgu- ja staatikademonstratsioonid on keskuse pileti olemasolul tasuta. Planetaariumiprogrammi jaoks kehtib kolme-eurone lisapilet. Energia avastuskeskus on perepäevadel avatud kella 11–19-ni.

Endises Tallinna elektrijaamas tegutsev Energia avastuskeskus on eelkõige loodus-, tehnika- ja reaalteadustele keskendunud kogu pere teaduskeskus. Saja-aastase ajalooga ja kaunilt renoveeritud keskuses on rohkem kui 130 käed-külge eksponaati, töötoad, teadusteatri etendused ja planetaariumiprogramm, mis tutvustavad ja tuletavad meelde, millistele seaduspärasustele toetub meid ümbritsev maailm.