Viljar Särekanno
Seekordne lihavõttemenüü vaatab ajas tagasi ning miksib uut ja retroklassikat. Kevadesalat on vana kooli moodi rõngakujuline, lõbusad munajänksid võluvad ära iga pisipõnni ja tervislik pasha aitab naisperel figuuri hoida.

Triibutort suitsukalaga


Kaheksale kuni kümnele

Värviline triibutort on peolaua pilgupüüdja ja maitseb kevadiselt. Tordi kaunistamisel lase inspiratsioon valla ja kutsu ka lapsed appi.

Biskviit:

  • 6 muna
  • 50 g värsket spinatit
  • 100 g valget speltajahu
  • 35 g tärklist
  • 1,5 tl küpsetuspulbrit
  • soola


Täidis:

  • u 500 g suitsukala (nt heiki)
  • 2–3 keedetud muna
  • peotäis rohelist sibulat
  • 300 g hapukoort
  • 200 g majoneesi
  • törts sinepit
  • soola, pipart
  • soovi korral tilli


Lisaks:

  • immutamiseks aedviljapuljongit
  • katteks 350 g naturaalset toorjuustu ja 50 g maitsestamata jogurtit
  • kaunistuseks idusid, vutimune, karrit, rohelist sibulat või muud meelepärast
Loe, millest Pere ja Kodu värskes numbris veel juttu, SIIT

Biskviidi valmistamiseks eralda munakollased -valgetest. Purusta spinat ja munakollased saumikseriga ühtlaseks püreeks. Vahusta munavalged tugevaks vahuks ning sega munavalgevahu hulka tasakesi roheline munasegu. Sega biskviidi kuivained eraldi kausis ning sõelu need taina hulka, viimast ettevaatlikult segades. Pane tainas 26 cm läbimõõduga koogivormi ja küpseta 180kraadises ahjus 17–18 minutit. Võta välja ja jahuta. Lõika jahtunud biskviit kolmeks kihiks.

Täidise tarvis puhasta suitsukala luudest ja haki väiksemateks tükkideks, pane kaussi. Purusta kooritud keedumunad kahvliga ja tükelda roheline sibul, lisa kaussi. Kalla peale hapukoor, majonees ja sinep, maitsesta soola-pipraga ning sega hoolikalt läbi. Soovi korral lisa ka värsket hakitud tilli.

Tõsta üks biskviidikiht serveerimisalusele, immuta puljongiga ning laota peale kiht kalatäidist. Kata teise biskviidikihi ja täidisega. Siis pane viimane biskviit ja kata pealt naturaalse toorjuustuga. Külgede katmiseks sega ülejäänud toorjuust maitsestamata jogurtiga ja kanna kreem külgedele. Lase enne serveerimist 3–4 tundi külmikus seista.

Ja nüüd vaata, kuidas ise imearmsaid ja maistvaid helekollaseid munatibusid teha, lisaks vahva munajänkside retsept ja õpetus, kuidas valmistada eriti maistvat lambalihahautist ja tervislikku pashat!