Retsept:
500 g lehttainast
300 ml vahukoort
200 g toorjuustu
100 g valget šokolaadi
50 g agaavisiirupit või suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
poole sidruni riivitud koor
200 g mustsõstraid
200 g maasikaid
100 g vaarikaid

Valmistamine:
Rulli lehttainas lahti nii, et kogus kataks umbes kaks ahjuplaati. Tõsta 180 kraadi juures küpsema 12 minutiks.

Vahusta vahukoor ja sega hulka vanillisuhkur. Sulata veevannil valge šokolaad. Sega toorjuust kokku agaavisiirupi, sidrunikoore ja sulatatud valge šokolaadiga. Seejärel sega toorjuustukreemile hulka vahukoor. Purusta mustsõstrad saumikseriga ühtlaseks püreeks.

Tõsta koogipõhi ahjust välja ja jahuta. Jahtunud tainalehed lõika servadest sirgeks ning keskelt pooleks - kokku pead saama 4 ristküliku kujulist tainalehte. Servade ülejäägid pudista kaussi (selle tainapudiga katad hiljem koogi).

Nüüd tõsta kook kokku. Aseta alusele üks tainaleht, selle peale määri vahukoore-toorjuustu kreem ning peale pane mõned vaarikad. Aseta peale järgmine tainaleht, määri sellele mustsõstrapüree ja selle peale omakorda kreemikiht. Lisa taas tainaleht, kreemikiht ja siis uus tainaleht. Pealt kata kook viimase kreemi kihiga, pudista peale tainapudi ja kaunista marjadega. Võimalusel lase koogil enne serveerimist mõni tund seista.

Emadepäeva vale-Napoleon
Jaga
Kommentaarid