Kuidas vananeda koos oma partneriga ning olla temaga õnnelik ka mitmekümne aasta pärast?

1. Loobu ootusest säilitada noorukestele paaridele omane unelev armujoovastus. Uuringud näitavad, et nö romantiline faas kestab suhtes vaid kuus kuud kuni kolm aastat, mistõttu pole mingi ime, et aastakümnete pärast pole enam tahtmist hommikust õhtuni oma kaaslasele armunult silma vaadata.

2. Äärmiselt keeruline on inimesena kasvada ja seejuures kaaslasega endiselt kontaktis olla. Mõlemad osapooled peavad teadlikult selleks kõvasti pingutama.

3. Ära kritiseeri. Sa võid lausa 99% partnerile suunatud märkustest enda teada jätta. Isegi kui sul on õigus, ei muuda näägutamine su suhet kuidagi paremaks.

4. Räägi tõtt, aga ära õelutse. Väldi tõe rakendamist haiget tegemise eesmärgil.

5. Suhtle ka teiste inimestega, arenda sõprusi ja otsi mõttekaaslasi, et mitte kõike oma elus toimuvat vaid partneri õlule asetada. Kui teil mõlemal on piisavalt ruumi, muutub ka teineteise elu teile huvitavamaks.

6. Kui kallimaga tüli majas ja üdini kõrini, võid vaimusilmas manada kohutavat alternatiivi, et peaksid praegu nullist alustama, käima õhtust-õhtusse ja nädalast-nädalasse kohtingutel ning kogema üht pettumust teise järel. Kas sooviksid seda teha?

7. Naudi pikaajalise suhte boonuseid, mida uus armastus iialgi ei paku — inimene, kellega koos oled, tunneb sind nii hästi, et te mõistate teineteist sõnadetagi.

8. Küsi endalt: kui su partner lahkuks homme, mida tahaksid talle täna öelda?

9. Kui olid noorem, pidid suhte ehitamisel arvestama teguritega nagu karjäär, piiratud rahalised vahendid, kõikvõimalikud ahvatlused ja kõik muu tormiline, mida elu pidevalt kaasa tõi. Nüüd, olles vanem ja targem, pole need teemad enam aktuaalsed. Naudi seda turvatunnet ja paika pandud elu, ära suhtu nendesse kui rutiini.

10. Panusta sellesse, et oskaksid oma partnerile tunnetest rääkida ning et tema oskaks ka sulle samaga vastata. Pole midagi kurvemat kui paarid, kes elavad aastakümneid kõrvuti ega ole pidanud ainsatki avatud ja puhtsüdamlikku vestlust.