Täpselt nii nagu inimesel tekib nälg, janu ning unevajadus, naaseb ka seksiisu, tuleb endale vaid aega anda, et paraneda nii kehalt kui vaimult. Rohkem lapsi ei tähenda vähem seksi ning pärast esimest last intiimsust taastada ongi kõige raskem. Kuna selle nimel tuleb nagunii palju vaeva näha, siis järgneva 5 ümberlükkamatu tõetera omaks võtmine aitab sind ree peale tagasi:

1. Sünnitusjärgne seks ongi esimestel kordadel ebamugav ja valus

Kuigi arvatakse, et peamist valu põhjustavad paranevad vigastused, siis tegelikult on süüdlaseks östrogeeni madalast tasemest tingitud tupelihaste vähene elastsus. Kuniks last rinnaga toidetakse, püsib östrogeeni tase madalal ja kombineerituna kõrge oksütotsiini ja prolaktiini tasemega kogeb keha kahe kuni kolme kuu jooksul pärast sünnitust lausa menopausile sarnanevaid sümptomeid nagu tupe kuivus, öine higistamine, kuuma-külmahood ja valu. Kõik see puudutab muide ka keisrilõikega sünnitanuid, mis lubabki arvata, et sünnitusel tekkinud rebendid puutuvad asjasse kõige vähem. Seega, esimeste kordade vältimatud abimehed on libesti, romantika ja väga pikk eelmäng.

2. Loodus on asjad nii sättinud

Magamatus, uue elukorraldusega kohanemine, enda muutunud kehaga leppimine ning hormoonide virvarr on looduse viis takistada järgmist potentsiaalset rasedust. Paljud naised, kellel on kogemus nii imetamise kui pudelitoiduga, kinnitavad, et seksielu elavnemine toimus rinnapiimaasendaja kasutamisel tunduvalt valutumalt ja kiiremini ning oma keha “tagasi saamise” üle tunti suurt kergendust ja rahuldust.

3. Seks on olulisem kui iial varem

Kui suhtes puudub intiimsus, hakkavad partnerid varem või hiljem tundma ennast nagu ühikakaaslased. Sellest tõusevad omakorda tülid ja pinged ning kaob omavaheline side. Seega, kui hirm seksi ees on tõesti suur, siis puuduta ja paita, suudle ja kallista oma kaaslast, hoidke käest kinni ja lamage teineteise kaisus. Ja kui lõpuks seksini jõuate, siis ei maksa ootusi kõrgeks ajada. Igasugune lähedus aitab teil üksteisele meelde tuletada, et olete ikka veel mees ja naine, mitte lihtsalt emme ja issi.

4. Nii mõndagi võib olla muutunud

Poolnaljaga võib väita, et sünnitanud naisele tundub, et mehe peenis on väiksemaks jäänud, kuid tegelikult on sünnitamine hoopis tupe mõõtmeid muutnud. Lisaks laiendavad rasedushormoonid vaagnapiirkonda ja puusi, mis on ka põhjuseks, miks paljud naised, kes on beebikilod küll kaotnud, ei mahu enam iial oma vanadesse teksadesse. Just seepärast ongi Kegeli harjutused tupelihaste treenimiseks sedavõrd olulised ning proovida võib ka pilatest, mis samuti vaagnapõhja tugevdab. Uuringud on näidanud ka, et rasedus ja sünnitamine äratavad meis midagi ürgset ning võimast, mis ergutab meeli ja parandab suguelundite verevarustust, suurendades oluliselt naudingupotentsiaali. Kui oled suutnud lisaks ka oma sünnitusjärgse kehaga leppida, võimaldab pingevabadus kogeda enneolematuid orgasme.

5. Avastad kähkukad ning laisad pärastlõunad

Teadmine, et pole vaja pärast pikka päeva valmistuda kurnavaks seksmaratoniks, võib palju lohutust pakkuda. Siinkohal tulevadki appi nädalavahetuste laisad pärastlõunad, kui lapsed magavad. Kähkuka puhul jääb väga vähe aeg mõteteks nagu “millal ma viimati beebile süüa andsin?”, “kas peaks mähkmekonteineri välja viima” või “kas tõstsin ikka vankri autost tuppa?”. Keskendu hetkele ning otsi muid kohti kui magamistuba (sest seal magab ilmselt ka beebi). Vannituba, esik, auto, garaaž — lapsevanemad teavad!

Jaga
Kommentaarid