Briti lahutussait avaldas, et juba 2009. aasta detsembris mainiti lahutuste käigus ja põhjusena sõna „Facebook” 20 protsendil lahutustest. Vaid paar aastat hiljem on see suhtarv kasvanud 33-ni.

Pole mingi üllatus, et peamine, milles seisneb Facebooki süü, on vastassoost inimestele ebasobiva sisuga sõnumite saatmine. Tundub, et inimestel on seksuaalsete ja flirtivate sõnumite alal veel palju õppida — neid postitatakse sageli avalikult nii et kogu maailm, rääkimata ametlikust partnerist neid näeb.

Paarid, kes kunagi olid õnnelikus abielus, kuid kellel nüüd on käimas lahutus, hakkavad tihti ka üksteise Facebooki-lehtedele vastikuid kommentaare postitama. Kui nad ei sa päriselus üksteise peale vihaselt karjuda, on see võimalus olemas ju Facebookis.

Facebooki süüks pannakse ka sealseid sõpru, õigemini siis „sõpru”, kes abikaasadele nende teise poole käitumise peale kaebavad ja ette kannavad — kui keegi peaks kellegagi liiga sõbralikult suhtlema hakkama. Facebook suudab inimeste vahel selliseid seoseid luua ja infot jagada, mille peale inimesed reaaleelus ise ei tulekski. Messengeri poolprivaatsed vestlused on samuti suured suhtelõhkujad.

5 000 lahutusasjast näidati lahutuse põhjusena süüdistavalt näpuga Twitteri poole vaid 20-l juhul.

On raske ette kujutada, mis selle inimese peas toimub, kes avalikult Facebookis teis(t)ega flirdib. Kuid salaflirti on abieluinimeste Facebooki privaatsed vestlused muidugi silmini täis. Kaasad jälgivad tihti kiivalt ka seda, kelle pilte tema armsam laigib ja mis toonis kommentaare ta vastassoost sõprade piltide alla kirjutab. Facebook toob ahvatlused koju kätte ja see võimalus viib lahutusteni tunduvalt suurema tõenäosusega, kui arvatakse.

Allikas: yourtango.com