Eluterve pohhuist viib prügi välja

Kui elukaaslane palub elutervel pohhuistil prügiämber välja viia, siis on tal suva, et ta üldse ei viitsi. Ta ütleb endale: ”Värske õhk ja tuulutamine on tervisele alati hea, jalutuskäik kulub alati ära”, ja viib prügi välja.

Eluterve pohhuist ei proovi naise muresid kuulates pidevalt lahendusi pakkuda. Ta lihtsalt kuulab ära ja tõdeb, et probleemi ei olnudki. Eluterve pohhuist teab, et kui elu on kool, siis kellegagi suhtes olemine on ülikool.

“Meie pere reeglid: anname endast alati parima, austame teineteist, teeme üksteisele üllatusi, võtame asju chill’ilt, kuulame üksteist, väärtustame teineteist, kallistame igal võimalusel, ei valeta, ei virise, ei süüdista, probleemi korral ei karju, vaid peame koosoleku, võtame vanemate nõu kuulda, arvestame noorte vabaduse vajadust, julgeme öelda: „Ma armastan sind!”, vahel teeme vingerpussi, vahel läheb lihtsalt sassi, palume vabandust, anname kohe andeks, laseme ruttu pingetest lahti, sööme kõik koos võimalikult tihti, ütleme iga päev: „Olen tänulik, et sa olemas oled!”, kiidame ja teeme pai, meie armastus on lõputult sügav ja lai,” kirjutab ta oma raamatus.

Tuleta naisele iga päev meelde, kui väga teda armastad

Tomi sõnul eluterve pohhuist teab, et mehe jaoks on kõige olulisem küsimus: „Kas ma olen ikka piisavalt edukas ja produktiivne?”. Naise jaoks on aga kõige olulisem küsimus: „Kas mu mees mind ikka armastab?”.

Eluterve mees teab, et mees on õnnelik, kui naine kiidab takka tema soovi olla edukas ja produktiivne, ning naine on õnnelik, kui mees talle iga päev meelde tuletab, kui väga ta oma naist armastab.

Eluterve pohhuist teab, et kui naisel pea valutab, sest ta on naela omale pähe kukkunud, siis naine ei taha mitte naela peast eemaldada, vaid lihtsalt sellest rääkida.

Kui eluterve pohhuisti pruut teda petab, siis läheb ta vaatab pikalt peeglisse ja mõtleb, kuidas ta küll nüüd sellise olukorra tekitas.

Kui eluterve pohhuisti pruut jätab ta maha, nendib ta, et väga hea, see on kindlasti positiivne! Midagi mis ei toiminud, saab otsa, et midagi uut saaks alata.

Eluterve pohhuist elulistes olukordades – eluterve pohhuist ei kannata, et kaua elada. Kui ta saab kannatusest loobuda kohe sellega, et küsib abi, läheb pissile, läheb minema, teeb nalja või küsib selgitust, siis ta teeb seda. “Ta ei viitsi absull nõmedas või ebamugavas olukorras kannatada,” on Tom kindel. Eluterve pohhuist pissib, eriti suure häda korral kohe põõsasse. Ja ei põe isegi, kui keegi teda märkab.

Jaga
Kommentaarid