Sa ei ole ainuke, kellel on palju ülesandeid ja tegemisi. Uuringud näitavad, et mida rohkem sul lastega seotud kohustusi on, seda vähem oled sa võimeline saama hakkama nii töö kui ka koduste toimetustega. Lahendus on aga jagada abikaasa või elukaaslasega kodused ülesanded kahepeale ära, et valitseks tasakaal. Tööl õpivad lapsevanemad mitte tühajdele asjadele aega raiskama ning optimaalselt tegutsema ja on peagi tihti produktiivsemadki kui lastetud töötajad.

2. Sul on tööstress

Söögitegemine ja mähkmete vahetamine peale pikka tööpäeva ei ole stressi tekitav. Kui sa ei ole aga oma tööga rahul ja ei kannata seda silma otsaski, on see aga kurnav mitte ainult sulle, vaid ka kodustele. Uuringud näitavad, et tööstress kandub nii koju kui ka sinu kaasale, mis omakorda tekitab pingeid ja viib vaidlusteni. Seetõttu tuleks endale leida töökoht, mis sulle meeldib. Võib-olla tuleb selleks õppida midagi uut või pingutada, kuid kunagi pole hilja.

3. Sul ei ole aega trenni teha

Trennitegemine on äärmiselt oluline, et säilitada tervislik eluviis ja vältida suuremat osa tervisehädadest. Samuti aitab trennitegemine stressi maandada. Seetõttu tuleks alati leida nädalas mõned korrad aega, millal saad teha midagi füüsilist. Kui pole aega, et eraldi trennis käia, on hea lahendus teha midagi lastega, mis on samuti piisavalt energiat nõudev ja seeläbi trenni eest.

4. Sul ei ole aega oma last rinnaga toita

Last tuleks imetada vähemalt pool aastat. See ei ole hea mitte ainult lapsele vaid ka sulle endale. Lapsel on väiksem võimalus saada nakkusi, diabeet ja ülekaal, kui teda rinnaga vähemalt kuus kuud imetada. Emal aga väiksem võimalus saada munasarja- ja rinnavähk. Uuringud näitavad aga, et töötavatel emadel on keeruline leida aega lapse imetamiseks. Eelkõige tuleneb see ühiskonna vähesest toetusest. Seetõttu ei tohiks kunagi viltu vaadata last rinnaga imetavale emale.

5. Su südame tervis võib olla halvem

Töötavatel üksikemadel on 1.4 korda suurem risk põdeda mõnd südamehaigust ja peaaegu kahekordne risk saada infarkt kui emadel, kes on abielus või elavad elukaaslasega. Üks põhjustest on ärevus, mida tekitab kohustus kõigega üksi hakkama saada. Vältimaks aga südamehaigusi, tuleks iga päev leida mõni viis, kuidas enda eest hoolitseda. Olles ise aga haige, ei saa hoolitseda täisväärtuslikult laste eest.

6. Sa oled suitsetaja

Üksikemad on potentsiaalsemad suitsetajad. See on loomulikult tervisele kahjulik ja suitsetamine tuleks maha jätta. Kui enda tervis ei ole piisav põhjus, siis laste ja sind ümbritsevate inimeste oma kindlasti on. Seetõttu tuleks otsida abi suitsetamisest loobumiseks.

7. Sa toitud ebatervislikult

Igapäevane suur kohv tööle minnes ja snäkid koridoris olevast automaadist on kahtlemata tervisele halvad. Kui iganes kiire sinu elu ka ei oleks, tuleks toituda tervislikult ja süüa täisväärtuslikku toitu. Nii hoiad ära vitamiinipuudusest tingitud terviseprobleemid, näed parem, tunned ja tunned end energilisemalt. Snäkkides, poolfabrikaatides ja ebatervislikus toidus üldiselt on valdav osa nii-öelda tühjad kalorid. Just seetõttu on snäkkidest toitudes kõht alatihti tühi ja energiat just kui kunagi ei ole. Lahendus on aga planeerimine. Kui planeerida oma toidukorrad ette ja valmistada kodus tervislikku toitu värsketest toormaterjalidest, saab seda ka järgmisel päeval tööle kaasa võtta. Muuseas on see ka hea nipp, kuidas märkimisväärselt raha säästa.

8. Sinu seksielu kannatab

Võib-olla on nii, et see hoopis puudub sootuks. Kui sa vastad terve päeva tüütutele e-kirjadele ja teed laiskade kolleegide tegemata töö nende eest ära, on loomulik, et sul puudub igasugune seksi-isu. See võib omakorda viia ka konfliktide ja suhte jahenemiseni, mis omakorda viib järgmiste probleemideni. Seetõttu tasub olla töötundide osas paindlik, delegeerida kodus ülesandeid teistele, et kõik oleks tasakaalus. Nii ei tunne sa end õhtul voodisse minnes ka surmväsinuna.

9. Sa töötad ka nädalavahetuseti

Ühe uuringu põhjal tunnevad nädalavahetuseti töötavad inimesed tõenäolisemalt stressi. Sama käib ka öövahetuse kohta. See mitte ei aja sassi ainult unerütmi, vaid rikub ka abielu. Unerütmihäired tekitavad aga kroonilisi haigusi. Lahendus on leida võimalus töötada mõnedel nädalavahetustel, kui olukord seda nõuab, aga kindlasti mitte iga nädalavahetus. Kui tunned, et vajad und päise päeva ajal, tõmba kardinad ette ja lihtsalt maga.

10. Sul on suur stress

Ühe Iisraelis läbi viidud uuringu kohaselt tekitab naistele suuremat vaimset pinget töö ajal perekonnale mõtlemine. Võib juhtuda nii, et unustasid mõne tähtsa koduse toimetuse sootuks. Selleks, et kõik sujuks hästi, tuleb elukaaslasega kohustusi jagada. Kogu koorem ei tohiks langeda vaid sinu õlule.

Allikas: cafemom.com