Kas sa suudad nii emotsionaalselt kui füüsiliselt veel ühe lapsega toime tulla?

Mis su karjäärist saab, kui otsustad veel kauemaks koju jääda?

Millist elu kujutad endale kolme aasta pärast? Aga viie aasta pärast?

Kui suure osa röövib teine laps pere rahakotist? Kas saate seda endale lubada?

Kuidas mõjutab veel ühe lapse lisandumine perre teie abielu?

Kas teil on veel aega otsustamiseks või olete juba sellises vanuses, kus iga aastaga muutub lapse saamine keerulisemaks ja tervisele ohtlikumaks?

Ja siin on veel 10 väga tähtsat punkti, millele peaksid mõtlema enne, kui rasestumisvastased vahendid nurka viskad:

  • Mida su abikaasa arvab? Kas tema on valmis uue lapse tulekuks või tahab ta veel oodata? Kas ta üldse tahab perelisa?

  • Ära kiirusta! Kui olete alles noored, võtke pärast esimese lapse sündi aeg maha ja oodake veidike. Kahe väikelapse kasvatamine on väga väga raske töö ja paljud väga noored pered ei tule sellega toime ning vanemad lähevad lahku.

  • Kas tahad teist last ainult selleks, et esimesel oleks mängukaaslane? See ei ole piisav ega päris õige põhjus uue elu ilmale toomiseks. Mis saab siis, kui lapsed ei saagi omavahel läbi? Mängukaaslasi leiad ka lasteaiast, koolist ja sõprade-sõbrannade laste seast.

  • Kujutle, milline on elu kahe lapsega. Kas sul on lapsehoidjad käepärast võtta? Oled valmis selleks, et restoranid, õhtused kinoseansid, teatrietendused ja peod sõbrannadega jäävad nüüd pikemaks ajaks ootele ja asenduvad nohuste ninade, mähkude, legode ja värviraamatutega?

  • Kujutle, milline on elu ühe lapsega. Te saate koos lõputult aega veeta ilma, et keegi vahele segaks ning sa ei pea südametunnistusepiinu taluma, et oled kellegi unarusse jätnud.

  • Mõtle kaugemale. Sa tahad veel üht beebit. Aga beebi kasvab ühel hetkel koolilapseks ning märatsevaks teismeliseks. Oled sa selleks ka valmis?

  • Kas sul on piisavalt raha? Karm tõde on see, et naine peaks sünnitama ainult nii palju lapsi, kui ta suudab üksinda üles kasvatada. Oled sa selleks suuteline?

  • Sõnasta küsimus ümber. Mida sa tunneksid, kui saaksid teada, et sul pole võimalik enam lapsi saada? Oleksid rõõmus ja tunneksid kergendust või sügavat ja tõelist kurbust?

  • Tee lõpuks mingi valik ära. Kui ise ei suuda, aruta kallima, vanemate, õe-venna, naistearsti või terapeudiga.

  • Kas jääd oma otsusele kindlaks? Kas arvad samamoodi ka kuu-paari pärast? Kui sul on võimalik otsustamist edasi lükata, tee seda. Kui su laps on suuteline öö läbi magama ja saad end ise ka korralikult välja puhata, jõuad kindlasti selgusele, kas tahad seda kõike uuesti läbi teha või piisab sulle ühest lapsest küll.

Allikas: Growingfamily.com