2. Kanakaristus

Ma kartsin ikka väga meie tagaaias olevaid kanu. Millal iganes ma mingi pahateoga hakkama sain, andis ema mulle tortilla kätte ja käskis kanu toitma minna. Toitmine nägi välja nii, et mina jooksin tortilla tükke pudistades ja nuttes ees ning kanad minu järel.

3. Rõve karistus
Kui ma käitusin ema meelest sobimatult, käskis ta mul Harry Potteri karbist mäda maitsega juustu süüa. See oli õudne.

4. Hirm munitsipaalkooli ees

Ühel hommikul, kui me enne kooliminekut õdede-vendadega kodus ikka korralikult kaklesime, siis kamandas ema meid vihaselt autosse ja sõidutas munitsipaalkooli ette (me käisime tegelikult erakoolis) ja käskis autost välja minna. Pistsime kõik suure hooga nutma.

5. Sõjaväeline värk
Minu isa oli põhimõtteliselt laste löömise vastu, kuid tal polnud mitte midagi tavapäratute karistusviiside vastu. Millal iganes me pahandust ei teinud, pani ta käima oma vana Queeni CD ja käsutas meid toenglamangusse.

6. Unustamise hind
Tulime autoga suvelaagrist koju ja ma unustasin oma turvavöö kinnitada. Kui ema nägi, et olin terve tee niimoodi sõitnud, käskis ta mul kaks tundi seisvas lahtiste ustega autos istuda, sest just nii kaua olin ma lahtise turvavööga sõitnud.

7. Koogikaristus
Emal ol komme teha igal aastal hunnik puuviljakooki ja panna see jäässe. Isa meelest oli puuviljakook erakordselt vastik. Kui lapsed tegid suure pahanduse, tõi isa paraja portsu külmutatud puuviljakooki ja käskis karistuseks ära süüa.

8. Paugutame siis uksi
Mul oli komme vihasena ruumist lahkudes korralikult ust paugutada. Ükskord, kui mul jälle jonnihoog oli, ema seisis mu kõrvale ja käskis üha uuesti ja uuesti ust paugutada. Nutsin ja paugutasin siis üha uuesti ja uuesti, kuni endal kõrvad huugasid ja mulle tundus, et see kestis vähemalt tunni. Tegelikult vist siiski kümme minutit.

9. Hirmus lugemiselamus
Kui ma käisin neljandas klassis, siis otsustasin ühel hetkel, et enam ei õpi. Lihtsalt tahtsin näha, mis juhtub. Kui ema sellest teada sai, siis karistuseks pidin suvevaheajal iga päev ühe osa raamatust läbi lugema ja emale ümber jutustama. Enne, kui see tehtud, ei tohtinad ma teha mitte midagi muud.

10. Karistus segaduse eest
Mulle ei meeldinud üldse oma tuba koristada ja kui vanemad mul juba tungivalt seda teha käskisid, lükkasin lihtsalt kõik voodi alla. Tulemuseks oli see, et mu voodil võeti jalad alt. Siis hakkasin oma sodi ja hunnikuid põrandale ukse taha tekitama. Vanemad tõstsid ukse eest ära.

11. Keeleõppetund
Kaklesime õega tükk aega telekapuldi pärast ja kisasime teineteist süüdistades nagu jaksasime. Vanemad panid karistuseks teleka audio hispaaniakeelseks ja peitsid puldi ära.

12. Valed sõnad
Kui me vennaga pahandust tegime või mingeid roppusi ütlesime, siis ema pani meid sõnaraamatuga laua äärede ja käskis iga kord hunniku sõnade tähendused ära õppida. Me saime ajapikku päris targaks.

13. Kutsikakaristus
Kartsin lapsena väga koeri, kuid mu tädi ei teadnud seda ja kinkis mulle üleskeeratava robotkutsika. Kui ma ennast halvasti üleval pidasin, pani ema mu laua äärde istuma, keeras koera üles ja lasi koera minu suunas tulema. Kartisn hullumoodi.

14. Telekatragöödia
Ma olin nädalaks koduarestis, mis iseenesest pole midagi erakordset. Kuid imelik oli see, et ma pidin terve nädala teleka ees olema seljaga ja ainult kuulsin, mis toimub lemmiksarjades. Ise pidin samal ajal oma kodutöid tegema. Tagantjärgi mõeldes on see päris imelik karistus.

15. Vürtsikas värk
Minu vennal oli kombeks kord nädalas spagette teha ja minul oli komme teda tüütamas käia. Iga kord, kui talle minu siblimine närvidele käima hakkas, lisas ta spagettidele tšillikastet. Enamasti ma spagette pärast süüa ei saanudki, sest need olid liiga vürtsikad mu jaoks.

Eks lastel ole teisigi kõhedaid jutte, vaata SIIA!

Kuidas sinu peres kummaliselt laps karistati?