See on kõige lihtsamini omaksvõetav uus harjumus. Joo suur klaas vett veidi enne igat suuremat söögikorda. Sinu keha vajab vedelikku niikuinii, kuid enne sööki vee joomine vähendab ka sinu soovi liiga palju süüa.

2. Harjumus süüa aeglaselt

Kui sul on komme kiiresti süüa, siis tekita aeglaselt söömise harjumus sellega, et asetad oma lusika või kahvli iga ampsu järel käest ära taldrikule. Selline söömisviis aeglustab nii sinu söömisprotseduuri, kui õpetab toitu nautima. Lisaks säästab see sind ülesöömisest.

3. Harjumus võtta vaid pool

Harjuta endale komme, et sööd küll seda, mida parasjagu soovid, kuid täpselt poole vähem, kui silmadega süües tahaksid. Aja jooksul hakab sinu organism aru saama, et kõrgekvaliteediline toit, isegi siis, kui seda on poole vahem, kui oled harjunud sööma, tagab suurepäraselt sinu vajadused ja näljatunde pärast peagi enam muretsema ei pea. Ja seda ka sellepärast, et järgides uut harjumust 2, ehk süüa aeglasemalt, söödki sa kokkuvõttes vähem, kuid naudid oma toitu rohkem.

4. Näksimise harjumus

Kui on vahepala aeg, siis las olla selleks puhuks sul varuks ainult puu- või köögiviljad. Välja arvatud põhitoidukorrad, tekita endal harjumus kaasas kanda kas õuna, banaani või miks mitte paprikat - söö näksimise soovi korral ainult puu- või köögivilju. Kuna harjumus 3, ehk võtta toidust ainult pool, võib esimestel päevadel tekitada näljatunnet, siis tuleb kindlasti ette ka kiusatus süüa muudki, kuid ära anna alla ja söö pigem üks õun rohkem.

5. Liikumise harjumus

Loo endale harjumus iga päev 20 minutit liikuda viisil, mis kahekordistab sinu südametööd. See võib olla kiire sammuga kõndimine, rattasõit, lemmikloomaga õues käimine või mis iganes liikumine sulle rõõmu pakub. Ja tekita endale harjumus teha seda iga päev. Ja see hakkab sulle meeldima, sest liikumine tõstab alati sinu tuju.

Need harjumuste omaksvõtmine, ehkki nad on nii lihtsad, on esmalt siiki raskevõitu, kui oled loomult laisapoolne, kuid nende järgimine ei muuda sind üksnes tervemaks ja saledamaks vaid need kasvatavad sinus oskust end vajadusel kokku võtta ja seda oskust läheb vaja juba igas eluvaldkonnas.

Kui suudad neid viite soovitust järgida kuu aega, siis ongi neist saanud sinu uued tervislikud harjumused.