ÕPI TEISI NAISI HINDAMA

Nii mõnigi naine ütleb, et saab läbi eelkõige meestega, sest sookaaslased on parajad ussid. See aga seab ütleja ja teiste naiste vahele vaimse piiri, mis vähendab suutlikkust suguõdede vastu empaatiat tunda.

Püüa teiste naiste eluvalikuid mitte oma maailmavaate ja isiklike eelistuste põhjal kritiseerida, vaid hinnata tema õigust ise oma valikuid ja ka vigu teha.

Mis siis, kui tema ei tahagi naiste õiguste eest võidelda nagu sina? Või mis siis, kui ta ei soovi olla tubli perenaine nagu sina? Mis siis, kui tema riietumisstiil erineb tublisti sinu omast? Mis siis, kui ta arvab, et abielu ja laste saamine on iga tõelise naise elu eesmärk, kuigi sina nii ei arva?

Naisena võiks olla meie üks eesmärk nii ennast kui ka teisi naisi toetada, julgustada ja motiveerida. Kui aitame üksteist, võime maailma muuta!

KÜSI VÕRDSUST KÕIGES, MITTE SELLES, MIS KASULIK

Võrdsus ei tähenda, et mehed ja naised peavad kõiges identseks muutuma - see tähendab inimeste kohtlemist inimestena ja isiksustena, hoolimata sellest, kas nad sündisid mees- või naissoo tunnustega.

Kui tahad võrdseid õigusi, ära eelda, et mehed peavad rasked ja ebamugavad asjad sinu eest siiski ära tegema. Ära ole lihtsalt näpuga näitaja, anna oma panus. Kui tahad võrdsust rahaasjades, siis ära lase meestel endale asju osta ja baaris välja teha.

Tõeline võrdsus saab võimaluse tekkida siis, kui me naised oleme valmis jagama vastutust ka siis, kui see meile otseselt kasulik pole ja elu kergemaks ei tee.

ÄRA PÜÜDLE TÄIUSLIKKUST

Vigu teha on täiesti normaalne. Kõik teevad - ja mitte vähe! Julge rohkem riskeerida. Kandideeri rohkematele töökohtadele. Julgus on tähtsam kui täiuslikkus, mida nagunii ei õnnestu kunagi kinni püüda ja paika naelutada, ükspuha kui usinalt püüame.

Näiteks suurfirmas HP - see on maailma suurimaid tehnoloogiafirmasid - tehtud statistika näitab, et mehed püüavad ametikohta juba siis, kui vastavad 60% ulatuses esitatud nõuetele. Naised kalduvad seda tegema pigem 90-100% puhul. Lühidalt, naised vajavad rohkem enesekindlust. Keegi pole täiuslik. Usu sellesse, et ka sinul on väärtus.

ÕPI „EI" ÜTLEMA

„Ei" on lihtne sõna, mis meenutab, et me oleme suuresti ise oma heaolu eest vastutavad. Tahad ärakasutajaid ja manipuleerijaid eemale tõrjuda? Ütle neile EI. Tahad tööl rohkem esmatähtsale keskenduda ja mitte suvalise pahnaga end väsitada? Tegele vähem sellega, mis tootlikkust hävitab, sotsiaalmeediast kuni tarbetu suhtlemisena. Tahad veeta rohkem aega perega? Ütle lisatööle EI, mainides ka seda, kui palju sul juba käsil on.

Õpi EI ütlema: seda tehes õpid sa ütlema JAH omaenda väärtustele, eesmärkidele ja võimalustele.

OLE ISEENDA MENTOR

Olid ajad, kui paljudel naistel oli kombeks oodata oma „printsi valgel hobusel", kes tema elu korda seaks ja toreda tuleviku kindlustaks. Tänapäevased ärksad aktiivsed naised ootavad aga mentoreid ja suuri õpetajaid, kes täpselt ette näitaksid, millist rada käia ja milliseid valikuid teha.

Vaata tõele näkku: sa ei vaja inspireerivaid eeskujusid, vaid võid selleks kujuneda ise. Kui sa tead, mida sisimas tahad, siis pinguta selle nimel. Ole ise inspireeriv!

Ära oota teiste lubasid midagi teha või soodsat tähtede seisu vms. Kui võimalust näed, haara sellest ja ära lahti lase!

Allikas: Suhted.ee

Jaga
Kommentaarid